Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Marcus och Matthijs målade; Dembele intressant; Fernandes inte aktuell?

Embed from Getty Images

Det är som bekant landslagssamling, vilket bland annat betyder att de allra första Nations League-mästarna ska krönas. England hade greppet om en finalbiljett efter ett straffmål av Marcus Rashford, men Holland vände på steken och var starkare i förlängningen. Utöver det noterar vi att Moussa Dembele fortsatt sägs vara intressant och att Bruno Fernandes sägs vara nära Tottenham.

Rashford mot de Ligt

England och Holland drabbade under gårdagskvällen samman i den andra semifinalen i Nations League. Marcus Rashford inledde på topp medan Jesse Lingard fick nöja sig med en bänkplats. Just Rashford var den som fälldes av ryktenas man, Matthijs de Ligt efter dryga halvtimmen med straff som påföljd. Rashford tog själv hand om straffen och satte 1-0 säkert bakom Jasper Cillesen. Ledningen höll sedan till matchminut 73 då de Ligt revanscherade och gjorde 1-1 framspelad av Memphis Depay. I förlängningen hade Kyle Walker den dåliga smaken att göra självmål innan Quincy Promes satte 3-1 med sex minuter kvar.

England får nöja sig med bronsmatch mot Schweiz medan Holland möter Portugal i final. Rashford byttes ut i halvtid mot Harry Kane medan Lingard ersatte Jadon Sancho i 61:a. Lingard hann ha en boll i nät som efter granskning dömdes bort för offside.

Embed from Getty Images

Flera klubbar rycker i Dembele

Moussa Dembele hann med 15 ligamål på 32 matcher med Lyon under sin första säsong i klubben. Det ska ha fått upp ögonen på en rad engelska klubbar, däribland Manchester United. Duncan Castles menar att även Chelsea, Liverpool och Arsenal är intresserade. En annan klubb som lär vara intresserade av om det blir en affär eller inte är Celtic, som har pengar att tjäna på en vidareförsäljning. Dembele tillhörde Celtic åren 2016-18.

Bud på Fernandes, Tottenham nästa?

Det råder aningen delade meningar om vart Sporting Lissabons mittfältare Bruno Fernandes egentligen är på väg. Det hävdas dels, via SportWitness (som citerar A Bola), att Uniteds bud till portugiserna ska vara drygt tolv miljoner högre än det Tottenham ska ha lagt. Summorna är 68 miljoner från Tottenham och 70 från United (och där ska det finnas bonuspengar kring tio miljoner till att hämta). Å andra sidan rapporterar samma källa, det vill säga SportWitness (som denna gång citerar Record), att en övergång till Tottenham trots allt är mycket nära och att spelarens agent ska vara på plats i London för att lyssna till de personliga detaljernas för Fernandes del.

Läser man den senare artikeln får man lätt uppfattningen att Tottenham varit mer aktiva i fallet Fernandes och att United nödvändigtvis inte har eller haft ett så stort intresse för spelaren. Orsaken till att Tottenham sägs vara intresserade är att Christian Eriksen aviserat att han vill lämna London.

Embed from Getty Images

Giggs “presenterade” James?

Igår rapporterade vi att Daniel James av allt att döma blir Uniteds första värvning denna sommar och att spelaren skulle komma att presenteras tämligen omgående. Inget hördes från Manchester under gårdagskvällen, men Ryan Giggs passade på fredagen på att antyda att affären är i hamn. Wales möter Kroatien borta imorgon lördag, och det var på presskonferensen inför den matchen som Giggs uttalade sig.

“United får en fantastisk spelare som fansen kommer att sluta upp bakom och tycka om att se spela.”

Res med oss till Manchester!