Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bailly på bättringsvägen; Sanchez-situationen; Wan-Bissaka timmar bort?

Midsommardagens nyhetssvep är här. Vi går som vanligt igenom en del transfersurr, med fokus på Aaron Wan-Bissaka, Romelu Lukaku och lite Alexis Sanchez. Utöver det nås vi av positiva besked gällande Eric Baillys rehabilitering. 

Positiva besked från Bailly

I mötet med Chelsea den 29 april i år skadade sig Eric Bailly såpass illa att sista delen av säsongen var körd och utöver det står det även klart att han missar afrikanska mästerskapen med sitt Elfenbenskusten som drar igång nu i dagarna.

24-åringen skadade i toppmötet ett ligament i knät, men nu kommer uppgifter från Manchester Evening News som tyder på att ivorianen gör framsteg i sin rehabilitering och räknar med att vara med på Uniteds försäsongsturné som går av stapeln i början av juli.

Embed from Getty Images

Under semestern har Bailly varit i Barcelona och börjat att köra träning med boll för att sedan återvända till Manchester och Carrington för att möta upp laget den första juli.

Enligt lokaltidningen är Bailly fast besluten om att ta en plats i Ole Gunnar Solskjaers lag den kommande säsongen, trots en del lösa rykten om att han kan vara på väg bort från klubben.

Wan-Bissaka timmar ifrån United?

Embed from Getty Images

Att Aaron Wan-Bissaka är på gång till Manchester United har nog inte undgått många som hänger med i sommarens silly season, och vad det verkar är en överenskommelse mellan Crystal Palace och United inte långt borta, detta enligt Evening Standard. Tidningen skrev under gårdagen att dealen förväntas bli klar inom 48 timmar, vilket innebär att något kan komma att ske under morgondagen i sådana fall.

Crystal Palace uppges begära åtminstone £50 miljoner för Wan-Bissaka, men kan komma att stiga till uppemot £60 miljoner, en prislapp som då skulle innebära transferrekord för en brittisk försvarare. Tidningen uppger dock att londonklubbens ordförande, Steve Parish, vägrar sälja sin guldklimp så länge man inte får den summa man begär.

Värt att nämna är även att Wan-Bissaka har spelat färdigt med sitt England i U21-EM då man redan förlorat två gruppspelsmatcher. Detta skulle eventuellt kunna innebära att dealen kan komma att färdigställas inom kort.

Inter fortsatt angelägna om Lukaku

Embed from Getty Images

Den italienske journalisten, Fabrizio Romano, skriver att Inters intresse för Romelu Lukaku fortsatt verkar vara hett, men att de blåsvarta först måste bli kvitt med Mauro Icardi för att finansiera affären. Icardi sägs vara besluten om att lämna och nye tränaren, Antonio Conte, uppges vara positiv till det. Det problematiska ska dock vara att hitta en köpare som är villiga att betala de £60 miljoner som Inter kräver för Icardi.

Den enda spekulanten som nämns är Juventus och skulle det bli så att argentinaren lämnar klubben uppges man alltså vilja fylla den luckan med att ta in Romelu Lukaku från United. Conte var redan 2017, när han tränade Chelsea, sugen på att ta in Lukaku men blev som bekant blåst av United.

Lukaku, som inte riktigt har fått det att stämma i United, gjorde endast 15 mål den gångna säsongen och något avsevärt förtroende från Ole Gunnar Solskjaer tycks han inte heller ha, så frågan är om vi nu har sett det sista av belgaren i United. Mycket lär hänga på var Icardi tar vägen.

Svår sits med Sanchez

Alexis Sanchez tid i Manchester United har varit allt annat än succé. Många skulle beskriva värvningen av honom som klubbens sämsta genom tiderna. Med det sagt finns skäl att tro på Mirrors ord om att United nu är måna om att göra sig av med chilienaren. Tidningen skriver även att Sanchez själv inte har gjort någon hemlighet av att han vill bort från klubben.

Det som gör att 30-åringen ändock kan bli kvar i klubben är det feta lönekuvert han sitter på. United ska endast ha fått två förfrågningar, ett från Kina och ett från Sydamerika, men någon transfersumma har inte angivits.

Enligt Mirror kan eventuellt Ed Woodward kliva in och finansiera delar av lönen i hopp om att öka intresset för Sanchez.

30-åringen kommer inte heller att vara med när United reser iväg på sin försäsongsturné då han i detta nu spelar Copa America med sitt Chile. Men skulle inte någon köpare kliva in lär han bli tvungen att möta upp sina lagkamrater nere i Australien eller Asien.

Väl i Copa America har dock Sanchez varit framträdande för sitt land. I första matchen där Japan (ja, tro det eller ej) besegrades med 4-0 stod han för ett mål och en assist, medan han inatt slog till med ännu ett mål i segern över Ecuador, där Antonio Valencia för övrigt blev inbytt med en halvtimme kvar att spela. Chile vann med 2-1.

Så här sade Sanchez efter segern mot Japan om sista tiden den gångna säsongen när skador höll honom på sidlinjen:

“I sex veckor kände jag mig sämre än någonsin.”

Hans kommentar om matchen:

“Jag kämpade i första halvlek och kände mig kvävd, men i andra halvlek kände jag mig mer avslappnad och kunde spela med större frihet.”

Henderson utslagen

Embed from Getty Images

Det nämndes i och med Aaron Wan-Bissaka ovan, men vi kan igen konstatera att Englands äventyr i U21-EM tog slut igårkväll och således också Dean Hendersons. Uniteds utlånade målvakt (Sheffield United) släppte hela fyra bollar bakom sig när man fick se sig besegrade av Rumänien med 4-2. Från gruppen är även Kroatien utslaget, medan Frankrike och Rumänien gör upp om förstaplatsen.