Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United nobbar Inters förslag; Nygammalt namn på radarn; Pogba-spekulationer

Försäsongen down under rullar på och så gör även transfersnacket. Idag reder vi ut vad som händer runt Romelu Lukakus eventuella övergång till Inter. Det har även blossat upp ett nygammalt namn i mittbacksdisskussionen.

Utöver det blir det sedvanligt fokus på Paul Pogba och att hans framtid kanske är i United, trots allt.

Inter förbereder lånebud på Lukaku – United nobbar

Under gårdagen rapporterade Fabrizio Romano att Inters sportchef, Piero Ausilio, var på väg till London för att diskutera en eventuellt övergång för Romelu Lukaku. Sent igår kväll kom sedan nya uppgifter från den italienske journalisten där han menade att Inter nu kommer föreslå ett lånebud på anfallaren.

Detta ska enligt uppgifter innefatta ett tvåårslån till att börja med, där Inter sedan är bundna till att göra övergången permanent. Den totala summan beräknas bli €70 miljoner, där man i sådana fall kommer delbetala totalkostnaden fram till sommaren 2021.

Samtidigt som Romano rapporterar om dessa uppgifter kommer även James Ducker på The Telegraph med en annan ”twist”. nämligen att United inte ska vara intresserade av en låneaffär. Istället uppges man vilja ha pengar rakt av.

Om en sådan affär ska kunna gå i lås tycks mycket hänga på vad som händer med Mauro Icardi i milanoklubben. Argentinaren ska ha gjort det tydligt att han vill bort och kan man hitta en köpare skulle eventuellt möjligheten kunna öppnas och göra Uniteds önskan till verklighet.

Lukaku har inte direkt uttryckt att han vill lämna United och stämplade dessutom in tidigare än beräknat till Carrington efter sin semester. Belgaren har dock hintat om att han gärna vill spela under Antonio Conte, som nyligen tagit över Inter, vilket kan uppfattas som en ganska tydlig signal.

Uppdatering från Fabrizio Romano:

Klubbens ambitioner avgörande för Pogba?

Embed from Getty Images

Ny dag är lika med nya uppgifter angående Paul Pogbas vara eller icke vara i Manchester United. Fransmannen har som bekant varit öppen och själv gått ut och sagt att det kan vara dags för en ny utmaning i karriären, och ett sådant uttalande är ju ungefär som att hälla bensin på elden.

Nu kommer dock den italienske journalisten, Gabriele Marcotti på ESPN med sin syn på det hela. Och visst, det är väl ingen brandsläckare precis, men han menar hursomhelst att Pogba inte nödvändigtvis är så desperat att lämna Manchester som så många vill få det till. Det kan snarare handla om ett nytt kontrakt.

26-åringens kontrakt går ut sommaren 2021 (med option på ett år) och enligt Marcotti kan det vara så att Pogba vill försäkra sig om klubbens ambitioner, något som även lär vara av intresse för hans agent, Mino Raiola.

”Mino [Raiola] kommer göra det Mino gör.

”Folk tror att agenter endast får betalt när spelare byter klubb. Så är det inte, de får även betalt när deras spelare förlänger sina kontrakt.”

Embed from Getty Images

Marcotti fortsätter:

”När Raiola börjar snacka som han har gjort de senaste veckorna vet man att något är på gång, eftersom större delen av tiden är han tyst.”

Vad tror ni, är Marcotti något på spåren?

Milenkovic på radarn igen

Mer silly och nu är det Gianluca Di Marzio som kommer med uppgifter, här gällande en spelare som tidigare har ryktats vara på väg till Manchester United, nämligen Nikola Milenkovic.

Den 21-årige serben huserar för tillfället i Fiorentina och har länge varit ett ämne för storklubbar ute i Europa, däribland United. I januarifönstret i år rapporterades det om att man hade lagt ett bud på försvararen värt €40 miljoner, men som nobbades då Serie-A-klubben uppgetts ha krävt ytterligare €10 miljoner.

Embed from Getty Images

United har som bekant kopplats ihop med Leicesters Harry Maguire sedan tidigare i hopp om att stärka försvarslinjen, men huruvida ryktena kring Milenkovic skulle komma att påverka en sådan affär låter vi för tillfället vara osagt.

Uppdatering från Australien

Vi avslutar med att spana in lite material från Australien och Perth där laget nu befinner sig på försäsongsturné. Simon Peach, som nästan ideligen rapporterar om United, är på plats och följer laget och att döma av videoklippet nedan tycks stämningen vara god.

Frågetecken uppstod också snabbt gällande Anthony Martial och Romelu Lukakus frånvaro från träningen med laget. De rörliga bilderna nedan bekräftar dock att de båda varit i gymmet, där de båda trampar på varsin träningscykel.