Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ny roll för Nicky Butt

Embed from Getty Images

Manchester United har under eftermiddagen annonserat förändringar i klubbens ledarstab. Nicky Butt lämnar rollen som akademichef för att istället arbeta som Head of First Team Development, enklast översatt till “chef för A-lagsutveckling”, där han kommer rapportera direkt till Ole Gunnar Solskjaer. Rollen som akademichef tas över av Nick Cox.

Butts roll är en helt nyskapad sådan, som enligt Uniteds officiella hemsida skapas för att “skapa en sömlös resa för unga spelare som går upp till nästa nivå.” Butt kommer fortsätta vara en nyckelfigur i alla beslut som tas om akademien, samt också vara en del av den tekniska gruppen gällande bredare fotbollsledarskap.

Cox kommer i sin roll som akademichef leda det dagliga arbetet i akademien med allt vad det innebär inom sportvetenskap, utbildning och analys. Han kommer enligt United jobba tätt med Nicky Butt och rapportera till John Murtough, chef för fotbollsutveckling.

Ed Woodwards kommentar kring förändringarna: “Dessa förändringar kommer ytterligare att förbättra det utmärkta arbete och resultat vi har sett under många årtionden i vårt akademisystem och gör det möjligt för oss att fortsätta vår stolta tradition att producera världsklasspelare som kan spela och utmärka sig i A-laget.”

Nicky Butt: “Manchester United är i mitt DNA och det här är ett mycket stolt ögonblick för mig när jag tar på den här nya rollen. Jag är passionerad för att vårda, utveckla och coacha de talanger vi har här för att bli toppspelare i klubben. Under Oles ledarskap kommer vår vision se till att vi fortsätter skapa den rätta miljön för våra unga spelare att trivas i.”

Nick Cox: “Efter att ha tillbringat över 20 år med att arbeta för att stödja ungdomars utveckling är det en ära att bli ombedd att leda Manchester United Academy. Traditionellt sett har vi alltid varit ledande i att skapa en enastående miljö där unga fotbollsspelare kan frodas. Dagens förändringar kommer ytterligare att förbättra den utmärkta strukturen som vi har för att maximera potentialen hos alla våra unga spelare.”