Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer hintar om fler nyförvärv; Detta håller upp Dybala-dealen; Pogba skadad

I dagens nyhetssvep får ni en matigare rapport om vad som håller upp den potentiella bytesaffären där Paulo Dybala och Romelu Lukaku ryktas gå i var sin riktning. Fortsättningsvis får ni möjlighet att läsa om Ole Gunnar Solskjaers optimism inför de sista dagarna av transferfönstret – där han hintar om fler nyförvärv.

I övrigt rapporterar vi bland annat om att Paul Pogba är skadad och missar dagens genrep mot AC Milan.

Dybalas kontrakt sinkar övergång

Kaveh Solhekol, på Sky Sports, rapporterar vad kollegorna på Sky Italy har att säga om det potentiella storbytet mellan Manchester United och Juventus där Paulo Dybala och Romelu Lukaku i så fall skulle gå åt var sitt håll. De menar att anledningen till att det tar tid är att Dybala inte har kommit överens om det personliga avtalet med United.

Det finns ännu ingen överenskommelse vad gäler lön eller bildrättigheter. Argentinaren vill inte att lönen ska sänkas med 25% om klubben misslyckas med att kvalificera sig till Champions League – vilket är fallet i de andra spelarnas kontrakt i klubben.

Trovärdiga Fabrizio Romano rapporterar i sin tur ungefär samma sak, men med ett par ytterligare tillägg. Bland annat ska Dybalas agent kräva en extra ersättning för att ro bytet i hamn. Spelaren själv säljs vilja ha ett ”superkontrakt” och en lön som ligger omkring de bäst betalda i klubben. United behöver öka sitt bud, menar Romano.

”Man United och Juventus är redo för en bytesaffär med Lukaku men det är beroende av Dybala. Man United har också frågat om Mario Mandzukic; Juve skulle endast sälja honom som en del av Dybala-Lukaku-dealen”, avslutar han.

Min personliga uppfattning är att detta är saker som brukar ta tid under förhandlingar, särskilt när det handlar om spelare av den här digniteten. Dock brukar det ytterst sällan vara något som raserar dealen i slutändan. Vi får helt enkelt vänta tålmodigt och se!

Fler spelare på ingång?

Ole Gunnar Solskjaer tror inte att det sista är gjort på transfermarknaden för United, inte ens efter Harry Maguire. Detta menar Simon Peach, som rapporterar om sin kollega Phil Blanches intervju med United-managern.

”Vi hoppas fortfarande att en eller två affärer kan bli klara”, ska norrmannen ha sagt.

Pogba missar genrepet

Idag möter Manchester United AC Milan i genrepet inför Premier League-säsongen som kickar igång nästa helg. En spelare som stod med i matchtruppen igår men sedan inte fanns med på planet till Cardiff är Paul Pogba. Fransmannen, som ryktats bort från klubben kraftigt under sommaren, har problem med en rygg, menar tränare Solskjaer.

Det ska vara samma problem som höll honom borta från både en träning och startelvan mot Kristiansund senast. Romelu Lukaku och Alexis Sanchez jobbar på att komma tillbaka i fysisk form. Allt detta ska Solskjaer ha bekräftat för MUTV, menar Simon Stone.

Whelan klar för ny klubb

Den 20-åriga mittfältaren Callum Whelan har nu hittat en ny klubb efter att ha lämnat United. Nästa klubbadress blir Watford, där han har skrivit på ett kontrakt på ett år med en option på ytterligare ett.

Lästips!

För den som vill så rekommenderar vi en läsning av Andy Mittens intervju med Uniteds legendariska före detta materialare, Albert Morgan.