Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Roma vill låna Alexis; Ungtupparna blir kvar; Tuanzebe & Stoney om framtiden

Dagens nyhetssvep präglas osedvanligt mycket av lån i olika former, såväl potentiella som bekräftade. I övrigt får vi höra vad både Axel Tuanzebe och Casey Stoney har att säga om den kommande säsongen.

Fortsättningsvis får ni också möjlighet att läsa om en damlagsspelare som nu är klar för en ny klubb.

Alexis på lån till Roma?

Det brittiska transferfönstret är nu som bekant stängt, men i övriga toppligor i Europa håller det öppet ett tag till. Enligt The Telegraph ser Roma nu över möjligheten att kunna plocka in Alexis Sanchez på lån. Enligt tidningen ser chilenarens framtid fortsatt osäker ut, trots att Ole Gunnar Solskjaer under gårdagens presskonferens menade att han förväntade sig att yttern/anfallaren skulle stanna.

Embed from Getty Images

The Telegraph menar att det fortsatt är oklart huruvida Alexis själv skulle vara öppen för en sådan flytt (vilket de anser är långt ifrån säkert), men oavsett så skulle United behöva stå för en stor del av lönen för att det hela skulle kunna gå i lås.

Inga lån för ungtupparna – vad det verkar

Ole Gunnar Solskjaer har bekräftat, för den officiella hemsidan, att de yngre spelarna som spelat en del under försäsongsturnén mest troligt blir kvar i klubben över säsongen. Spelarna det handlar om i första hand är Mason Greenwood, Tahith Chong och Angel Gomes.

Embed from Getty Images

På frågan angående de två sistnämndas potentiella lån svarade managern följande:

”Nej. För att vara ärlig, jag kan se dem stanna här och göra en ordentlig skillnad. De har redan det (gjort det bra), under försäsongsturnén, och de gjorde även så i februari, mars och april. De gjorde det bra på träningarna men vi gav dem aldrig tillräckligt med speltid.

”Försäsongen har visat att de har växt under de senaste sex månaderna och de vänjer sig vid seniorfotbollen. De kommer att få chanser.”

Även Axel Tuanzebe och James Garner förväntas stanna och slåss om en plats i laget, enligt klubbens hemsida.

Tuanzebe om framtiden

Axel Tuanzebe förväntas inte lämna klubben på lån den här säsongen, vilket vi just nämnde. Själv är mittbacken inriktad på att fortsätta sin utveckling i klubben.

”Det finns alltid olika vägar, men vi hade ett möte med tränaren och staben, och vi beslutade att det var bäst att stanna här och fortsätta min utveckling här. Jag har alltid velat spela för Manchester United”, säger Tuanzebe.

Stoney om försäsongen

Damlagets tränare Casey Stoney har pratat med United-media om försäsongen, nyförvärven och vad som komma skall. Bland annat tycks hon hinta om att en ersättare till Alex Greenwood, som lämnade för Lyon nyligen, är på väg in.

Devlin klar för Charlton

Charlie Devlin har nu lämnat Casey Stoneys lagbygge och är klar för Charlton Athletic. Vi önskar henne lycka till i framtiden.

Ung målvakt på lån

Uniteds unga målvakt, Jacob Carney, har skrivit på ett korttidsavtal med den semiprofessionella klubben Stocksbridge. Avtalet består av ett lån fram till och med september ut. Han är tänkt som back up till klubbens nuvarande förstakeeper.