Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Chelsea 4-0

4-0 mot en direkt rival om en topp-4 placering. Alla tre nyförvärven var inne och hade en avgörande skillnad, samtidigt som våra potientiella skyttekungar direkt gjorde mål. Vilken otroligt fin känsla, det här. 

Nyförvärven?

Vad glad man är över att ha en bra högerback igen. Wan-Bissaka fortsätter sin form från försäsongen och det är odiskutabelt att det är han som ska äga högerbacksplatsen för lång tid framöver. Old Trafford publiken gjorde sitt för att hylla i princip alla beslut som Wan-Bissaka tog på planen.

Harry Maguire. Blev direkt inkastad i startelvan. Och till vänster i mittförsvaret, vilket är någonting som glädjer mig. Det får fram Lindelöfs allra starkaste sidor. Han visade också upp att han kommer bidra offensivt på fasta situationer.

Embed from Getty Images

Daniel James. Det som såg ut att inte ha en slutprodukt hade sparat kruten tills idag. Han hamnade lite ur balans i skottögonblicket, men med lite hjälp av ett Chelsea-ben gjorde han sitt första mål. Och målskriket. Vad viktigt det här var för James.

Resultatet

En ännu viktigare match än en vanlig öppningsmatch. Visst vill man alltid komma in i ett bra stim. Nu hade vi chansen att ta tre poäng mot en direkt konkurrent och inte bli ett jagande lag direkt från start när de övriga topplagen tog chansen och vann.

Mycket väl det här som kan skilja på att komma fyra eller femma i den här ligan.

Vad jag vill flyga iväg med det här. Vill skrika om att vi har chansen att vinna Premier League och hela grejen. Njut nu allihopa, men vi måste också vara lite tråkigt realistiska. Det här var väl egentligen ingen 4-0 seger, men det jag njöt av är att vi hade spelidé och en tanke på hur vi ska spela. Kan vi bygga vidare på det här är jag inte alls orolig över framtiden och en topp-4 placering, men jag vet också att en förlust mot Wolves kan ändra på hela grejen.

Anfallspositionen

Det är anfallspositionen som en av mina två farhågor inför säsongen finns. Det och det defensiva mittfältet. Men anfallsspelet tystade mig och frågan är om inte Solskjaer har hittat en bra formel för att få ut det bästa av våra anfallare. Rashford tog chansen och gjorde två mål i en säsong där jag minst vill se 15 mål i Premier League från engelsmannen. Martial var inte slö eller tråkig. Han visade att en formtopp är på gång.

Embed from Getty Images

Mittbackspositionerna:

Idag blev det Maguire och Lindelöf och så lär det fortsätta. Tuanzebe fick platsen på bänken och det var ett ordentligt statement till Smalling, Jones och Rojo som alla fick sitta på läktaren. Jag gillar beslutet att ha Tuanzebe på bänken, för det som han har visat upp tillräckligt för att tycka att han är tredje bästa mittback. Lär väl komma ytterligare en kontraktsförlängning på Jones bara för det.

Hela försvarsspelet såg bättre ut. Det som gör mig orolig är att mittbackarna inte kommer att få tillräckligt bra uppbackning från det defensiva mittfältet. I ärlighetens namn hade den här matchen kunnat ta en helt annorlunda vändning om någon av Chelseas stolpträffar hade gått in istället för ut.

Embed from Getty Images

VAR

Ja, VAR måste tas upp här. Eller, det som var mest intressant med VAR idag var ändå den metalliska rösten som ljöd över Old Trafford när ett domslut hade granskats.