Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ethan Hamilton utlånad till Southend

Manchester Uniteds skotska reservlagsmittfältare Ethan Hamilton är klar för Southend United på lån. League One-klubben kommer att få nyttja Hamiltons tjänster under återstoden av säsongen.

Nu 20 år gammal (21 i oktober) blir det andra lånesejouren för Hamilton. Han spenderade vårsäsongen 2019 i Rochdale, där det blev fyra mål på fjorton ligamatcher.

”Jag behövde ta mig ut och spela a-lagsfotboll och fortsätta utvecklas och gå framåt och jag är verkligen tacksam för möjligheten att komma till Southend och göra det,” säger Hamilton till Southends hemsida.

Klubbens manager Kevin Bond säger att han har haft ögonen på Hamilton ett tag. Bond menar att klubben har gjort det bra som lyckats till sig locka Hamilton, då ”jag vet att [Rochdale] var massivt angelägna att få honom tillbaka”.

Hamilton får nummer 16 i Southend och debuten kan ske redan imorgon, då Southend har bortamatch mot Lincoln. Med två förluster på de två första ligamatcherna (dock avancemang i ligacupen) förefaller Southend vara i behov av förstärkning.

Vi önskar Ethan Hamilton lycka till i Southend!