Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Irriterande, United

En poäng borta mot Wolves är en poäng bättre än förra säsongen och således ingen katastrof. Men det känns så onödigt.

Det borde så klart ha varit tre.

Den stora snackisen blir – med all rätta – så klart Pogbas val att ta straffen.

Redan innan fransmannen lagt upp bollen på straffpunkten var jag irriterad över att han hade missat.

Ögongodis:        

 • 1-0-målet var ett briljant bevis på vad fart bakifrån, i kombination med one-touch-spel faktiskt kan ställa till med mot uppställda handbollsförsvar. Och avslutningen var Zlatan-esque.
 • (faktiskt 1-1-målet också, vilket var sagolikt vackert, tyvärr).
 • Martials första halvlek. Med lite mer tåga (vid 0-0 på Rashfords inspel) och flyt (bollen som stannade upp i slutet av första) hade han kunnat dubbla målskörden i första halvlek. Överlag en av hans bästa matcher på länge också.
 • Aron Wan-Bissaka som högerback är alltså en av de mer enorme uppgraderingarna jag upplevt på en position på många år. Då snackar jag framförallt i defensiven, där han i princip är omöjlig att passera, även om han ramlar och ligger bakom motståndaren. Och hans lugn i täta situationer, där han ofta löser med en enkel klack till en medspelare, är skönt att se.
 • Tempoväxlingen från Pogba som ledde fram till straffen. Där är han överlägsen i United när det handlar om teknik, tanke och utförande. 

Habilt:

 • Första halvlek såg United oväntat stabila och kontrollerande ut. Det skapades inte mängder med chanser framåt, men å andra sidan kom inte hemmalaget fram till någonting.

Lite oroligt/irriterande:

 • Maguire och Lindelöf såg inte skakade ut, men de såg inte heller solklara ut, vare sig i samarbetet eller individuellt. Maguire kom fel in i ett gäng situationer, medan Lindelöfs passningsspel lämnade lite i övrigt att önska. Och nu har vi höga krav, för det är helt klart betydligt lugnare att se dessa spelare i mittförsvaret i stället för de som inte ens fick plats på bänken nu heller.
 • Fasta situationer. Vi såg Wolves (med Moutinho i spetsen) stå för två varianter i samband med målet. Först vid frisparken med Jimenez nick i stolpen och sen vid kvitteringen. Hur ofta ser vi United göra något liknande? I dag fick vi se lyftningar mot Maguire och Rashford dra från höften från typ 35 meter.
 • Pogba bör rimligen aldrig slå en straff i United igen. Nu har han missat fyra det senaste året.
 • Bytena? Eller snarare vad det handlade om? James var trött, Lingard var länge i princip helt osynlig i ett vakuum (eller chansmissare), men det dröjde 80 minuter innan Solskjaer gjorde någon förändring i spelarmaterialet. Och då sätter han in Mata? Ytterst märkligt.

Sist:

 • Med tanke på i princip samma matchtrupp – och nästan samma elva – fortsätter Solskjaer att visa gamla gardet var skåpet ska stå. Tänker Rojo, Smalling & co. sitta och räkna in miljonerna, eller flytta för att få spela?
 • Och med tanke på Neves förkärlek för att drämma in bollar från just den positionen verkar det märkligt att United inte var uppmärksamma nog på honom.
 • Palace hemma till helgen bör rimligen inbringa minst tre poäng. Ingenting annat.