Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Föregående säsong var Molineux en mardrömsarena för Manchester United, igår kväll var man på besök igen och fick med sig en pinne genom att spela 1-1, ett resultat som nog får anses rättvist trots allt.

United gjorde på det stora hela en fin första halvlek och ledning i paus var välförtjänt, det efter att Anthony Martial nätat för andra matchen i rad. Wolverhampton kom ut som ett nytt lag i andra med återvunnen energi och kvitteringen kom sedan, inte helt ologiskt. En insats som hade sina “ups and downs” gör därmed att spelarbetygen blir därefter. Några positiva prestationer blandades med en del mindre bra på vissa håll.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Chanslös på målet och utöver det en tämligen lugn kväll. Sattes inte på några större prov och distribuerade bollarna fint med fötterna. Ska sägas att han hade en himla tur med sig när Jimenez nickar i stolpen och där bollen sedan styr på spanjoren.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Varnad. Bäst i United för dagen. Är i princip fläckfri i första halvlek och släpper inte någon förbi sig. Hamnar snett någon gång men hinner alltid tillbaka. Fyller dessutom på bra i offensiven men dröjer ibland lite med inlägg och avgörande passningar, behöver bli lite mer beslutsam i de momenten.

Victor Lindelöf: 6

Svensken gör en godkänd insats och sköter de allra flesta situationer han ställs inför på ett tryggt sätt. Slog dock bort några enkla passningar och kom ur position vid några tillfällen men inget som på något sätt kostade.

Harry Maguire: 6,5

Fantastiskt individuell prestation mot Chelsea i debuten senast. Nu blev det mer fokus på det kollektiva försvarsspelet och ibland såg det inte helt synkat ut med Lindelöf, vilket såklart också är förståeligt med tanke på att deras samarbete nyligen inletts. Vinner allt i luften och känns oerhört trygg med bollen.

Luke Shaw: 6

Stabil i försvarsspelet, även om han fick lite problem när Traore kom in efter paus. Tycker dock man kan kräva mer av vänsterbacken i offensiv riktning, spelar ofta med låg risk. Gör det förvisso bra när han tar löpningen in i straffområdet i samband med 1-0 målet, men vi vill se sådana aktioner oftare.

Scott McTominay: 5

Nja, skotten kommer inte undan här. Slarvar i en del enkla åtaganden och det hela kändes mest som en alibiinsats. Likt Pogba droppar han ofta ner och hämtar boll, men sällan leder det någonvart. Oklart vilka instruktioner han har fått, men Solskjaer får ta på sig en del också. Borde blivit utbytt.

Paul Pogba: 6

Svårbedömd. Är den drivande kraften på mittfältet och ser ofta till att få saker att hända. Kom, likt McTominay, ofta långt ner i banan för att hämta boll, vilket inte borde behövas med tanke på fötterna vi har i backlinjen. Blixtrar till vid några enstaka tillfällen, till exempel när han fixar straffen, som han givetvis inte borde tagit hand om själv.

Embed from Getty Images

Marcus Rashford: 5

Utbytt 89′. Även om han är inblandad i en hel del och har mycket boll, tycker jag han kändes osynlig och till viss del isolerad ute till vänster. Bra samarbete med Martial vid målet, men annars är det mycket trocklande, där det ofta slutar med att han kör fast på närmsta motståndare. Förstår överhuvudtaget inte heller varför han ska envisas med att ta frisparkar från 47 meter, som dessutom brukar gå ungefär lika långt utanför.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 81′. Springer och springer för att hela tiden söka spelbara ytor, men väl med bollen vid fötterna sker det sällan något som gör en upphetsad. Sömnig insats och byttes ut alldeles för sent.

Daniel James: 6

Varnad. Utbytt 89′. 21-åringen fick en tuff start och åkte i backen ett par gånger. Varnades sedan för filmning, vilket kan anses hårt. Spelade dock upp sig och visade god arbetsmoral i försvarsarbetet blandat med speed och kreativitet i andra änden. Är dock tydligt att James har en del att slipa på innan han kan göra anspråk på en fast startplats.

Anthony Martial: 6

Klassmål från fransmannen som utöver det inte hade en alldeles enkel uppgift mot Wolves tre mittbackar. Stark i kroppen och håller emot bra när han jobbar felvänd, men trasslar ofta in sig vilket leder till en del bolltapp. När han är rättvänd och tar sig in bakom försvararna visar han dock hur giftig han är. Bör få fortsatt förtroende längst fram.

Juan Mata: N/A

Inbytt 81′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Andreas Pereira: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!