Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United står upp för Pogba och fördömer rasism; Giggs hyllar James

I dagens nyhetssvep får ni läsa om Uniteds uppbackning av Paul Pogba och den hårda ståndpunkt de tar emot de rasistiska tillmälen som fransmannen fått riktade mot sig efter gårdagens match. Fortsättningsvis får ni också läsa om Ryan Giggs hyllning av Daniel James.

I övrigt får ni också bland annat läsa om vilka två spelare som tagits ut till det engelska landslaget, vilka som lottats i samma grupp som United i PL Cup samt vilken domare so väntar till helgen.

United står upp för Pogba – och emot rasism

Efter att Paul Pogba missat den straff som hade kunnat ge United tre poäng i matchen mot Wolverhampton under måndagskvällen fick denne motta en mängd med olämpliga samt rasistiska tillmälen på sociala medier. Klubben har nu gått ut hårt för att fördöma det hela.

“Alla i Manchester United är äcklade över den rasism som riktats mot Paul Pogba och vi fördömer det till det yttersta”, uttalar sig klubben.

“De individer som yttrade dessa åsikter representerar inte de värden som den här klubben står för, och det är uppmuntrande att se den stora majoriteten av våra fans också fördöma detta på sociala medier.”

Klubben avslutar med att meddela att de kommer att jobba hårt för att identifiera de skyldiga, samtidigt som de vill uppmuntra de stora företagen bakom de sociala medierna att också göra vad de kan för att få till en förändring.

Flera lagkamrater har tagit till sociala medier för att ställa sig bakom Pogba och klubben.

Giggs hyllar värvningen av James

Ryan Giggs anser att värvningen av Daniel James var en så kallad “no-brainer”. United-legendaren berättar bland annat att han fick ett samtal från Ole Gunnar Solskjaer innan värvningen var i hamn, då James är en spelare som Giggs har bra koll på från det walesiska landslaget.

I övrigt berättar han att James, som de flesta unga spelarna, behöver bli mer produktiv vad gäller mål och assist. Men också att han har tagit enorma kliv sedan januari där han under slutet av säsongen kunde ta sig förbi i princip vilken ytterback han ställdes mot som helst i Championship, med hjälp av sin otroliga snabbhet.

Dubbelt United i landslaget

Både mittbacken Abbie McManus och målvakten Mary Earps har tagits ut till det engelska landslagets kommande samling. Kul, och grattis!

Domare satta till nästa PL-omgång

Premier Leagues tredje omgång sparkar igång redan på fredag kväll när Aston Villa tar emot Everton. United i sin tur tar emot Crystal Palace på Old Trafford under lördagen, i en match där laget bör vara taggade till tusen för att studsa tillbaka till vinnarspåret igen efter krysset mot Wolves.

Nu har domarna blivit tilldelade sina matcher till omgången, och för Uniteds del väntar Paul Tierney som huvudansvarig för tillställningen på planen.

U18 cuplottat

Uniteds U18-lag har lottats in i Grupp F tillsammans med Brighton, Leicester och West Bromwich i PL Cup.