Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Crystal Palace 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United stod för en katastrofal insats och föll med uddamålet mot Crystal Palace hemma på Old Trafford på lördagseftermiddagen. I mångt och mycket var United tillbaka i gamla spår och gamla synder och en rad individuella misstag gav säsongens första ligaförlust.

Vi är där igen. Manchester United förlorar matcher de ska vinna, på pappret. I praktiken är det annorlunda, och trots ett massivt bollinnehav hemma mot Crystal Palace lyckades inte Ole Gunnar Solskjaers mannar omsätta det i avslut. Spelarna verkar inte tro på sig själva i avgörande lägen och då skadorna nu börjar rulla in i en redan tunn trupp ser det med ens mörkare ut, trots en pigg premiär.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4

Nej, det går inte att godkänna David de Gea denna lördag. Spanjoren såg ut att vara tillbaka i gammalt gott slag under försäsongen, men mötet med Crystal Palace gör att man tvivlar. Släpper naturliga hörnet på 1-0 och lyckas inte parera van Aanholts skott som ger 1-2. Dessutom dålig med öppningarna.

Luke Shaw: 6

Utbytt 34′. Utbytt med vad som såg ut att vara en lårskada. Börjar bra och följer med upp i anfallaren på ett sätt som förväntas. Känns aningen trög i vändningarna defensivt.

Harry Maguire: 5,5

Sämsta insatsen hittills för Maguire och det med råge. Känns för andra matchen i rad inte synkad med Lindelöf (vilket man får förstå). Agerar inte som den backup han ska agera som gentemot Lindelöf då Crystal Palace tar ledningen. Frustrerad.

Victor Lindelöf: 5

Nix nej. Victor Lindelöf gör en allt annat än bra insats mot Crystal Palace. Ska på intet sätt förlora nickduellen i förstaläget före 0-1. Står fel och känns allmänt darrig. Inte vän med boll när han följer med upp i banan.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Varnad. Vän med boll på ett annat sätt än vi är vana vid att högerbackar i United ska vara. Delaktig offensivt, hyfsat brytningssäker defensivt.

Scott McTominay: 5,5

Utbytt 85′. Ja, han ska utgå från en defensiv mittfältsposition. Ja, han ska kunna prestera bättre än så här mot denna typ av motstånd. Scott McTominay är, som vi alla vet, en rätt begränsad fotbollsspelare. Det syns tydligt mot lag som man måste sätta i rörelse.

Paul Pogba: 6

Kanske ett något generöst betyg, men samtidigt gör inte Pogbas utgångsposition honom rättvisa. Försöker och hittar lösningar nu som då. Hans passning ligger bakom kvitteringsmålet. Den passningen måste det blir fler av.

Jesse Lingard: 3

Utbytt 56′. Jesse Lingard symboliserar egentligen Uniteds problem just nu. Totalt under isen, totalt felpositionerad och på intet sätt den “tia” han förväntas vara. Måste petas nu. Frågan är bara till förmån för vem.

Marcus Rashford: 5

Det går troll i Rashfords och Pogbas hanterande av fasta situationer. Fokus läggs på vem som ska slå frisparkarna och straffarna och resultaten av dem. Idag var det Rashfords tur att bränna straff. Har bra med fart när United ställer om, men gör det för svårt i avgörande lägen.

Anthony Martial: 6

Trivs som ensam anfallare, det märker man. Goda intentioner och små detaljer som egentligen bara han behärskar i dagens trupp. Spelar fram James till 1-1 och borde ha fått Cahill utvisad.

Daniel James: 6

Varnad. Målskytt igen, den här gången allt annat än på ett turligt sätt. Riktigt bra curl på bollen då han kvitterar till 1-1. Varnad för filmning av Paul Tierney i en situation där han de facto fick en smäll. Avig, rivig och pigg. Inte helt vän med bollen i alla lägen.

Ashley Young: 5,5

Inbytt 34′. Ashley Young är Ashley Young. Måhända aningen piggare nu än i våras då han inte matchats och rätt okej offensivt. Defensiven? Glöm.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 56′. Med och fixar straffen. Ungefär så.

Juan Mata: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Res med oss till Manchester!