Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Alexis klar för Inter

Den normalt sett trovärdige Fabrizio Romano kommer sent på tisdagskvällen med uppgifter om att det skall vara klart att Inter lånar Alexis Sanchez från Manchester United.

På sin Instagram utvecklar Romano och säger att det rör sig om ett enkelt lån fram till juni 2020, där Inter betalar 5 miljoner euro av Alexis lön under lånet. Eftersom Alexis, enligt Romano, tjänar 12 miljoner euro under tiden kommer United alltså stå för mer än hälften av chilenarens lön. Det går väl knappt att tolka på annat sätt än att Solskjaer verkligen vill bli av med Alexis.

Alexis skall anlända till Milano imorgon för att skriva på kontraktet, men allt skall vara överenskommet och klart.

BBC:s Simon Stone, som i princip aldrig skriver något som inte stämmer kring övergångar, skriver att övergången är nära. Han säger också att det skall bli intressant att höra om detaljerna och även hur United har resonerat, något som bara går att instämma i.

Vi återkommer i saken när klubbarna kommer med sina bekräftelser.