Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United 1-1

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds säsong spåddes bli lång sett till att den kunde bli rena rama ökenvandringen resultat- och spelmässigt. Att vandringen som sådan skulle inledas redan innan september månad hunnit börja hade kanske bara de mest inbitna pessimisterna förutspått. 1-1 borta mot Southampton trots en man mer de avslutande 20 minuterna säger precis allt om dagens United. Gropen är djup och just nu gräver klubben den allt djupare. 

1-1 borta mot Southampton i den fjärde ligaomgången är en sak. 1-1 borta mot Southampton i den fjärde ligaomgången utan tillstymmelse till spel eller kreativitet är en annan femma. Manchester United skämde, ånyo, ut sig mot på ett på pappret klart svagare motstånd som öppnat säsongen svagt. Daniel James gav oss hopp i första halvlek, men spelmässigt var vi målet till trots aldrig där. Southampton bjöd in United i matchen med en utvisning, men plockar man inte ens saltkaret med sig från en uppdukad buffé så förtjänar man inte bättre. Krisen kommer inte. Krisen är ett faktum.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Det är inte David de Geas fel att United inte tar mer än en poäng mot Southampton. Gör det han förväntas göra, som att parera nicken från Ings, och ska inte lastas för kvitteringen.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Kanske bäst i United jämte Daniel James idag. Visar varför han är a-landslagsman numera. Otroligt svårforcerad på sin kant och när han väl ger sig iväg offensivt känns det också stabilt.

Victor Lindelöf: 5

Det kunde kanske ha blivit ett än sämre betyg för Vigge, som de tre senaste matcherna inte alls levererat. Okej att han har en ny kamrat jämte sig, men det går inte att lasta allt på Maguire. Svagt att inte komma upp bättre mot Vestergaard på målet.

Harry Maguire: 5,5

Varnad. Kanske något snålt, men Maguire gör i nuläget sig inte jättebra jämte Lindelöf. Oftast rätt i positionerna, men samspelet med både defensivt mittfält och mittbackskollegan lämnar en del att önska.

Ashley Young: 5,5

Varnad. Ashley Young är just nu betydligt bättre än han var i våras. Det säger å andra sidan allt om hur dålig han var för drygt fyra månader sedan.

Paul Pogba: 4

Haltade ut från St. Marys. Med ett transferfönster som stänger på måndag så kunde det här ha varit det sista vi såg av Pogba i rött. Då inget tyder på att han blir såld så kan vi få fortsätta se håglösheten från fransmannen. Riktigt under isen och totalt oinspirerad.

Scott McTominay: 6

Utbytt 82′. Stabil. Spelar enkelt. Tar får risker. Mot Southampton räcker det rätt bra, även om han stundom får dubblera på mitten då Pogba är så dålig som han är.

Daniel James: 7

Bäst i United. Det är det inte svårt att vara, men med sitt tredje ligamål på fyra matcher är han Uniteds bäste målskytt så här långt. Vill mycket och visar det. Många borde ta efter.

Juan Mata: 5,5

Utbytt 68′. Kanske inte det mest logiska bytet. Mata startade i sin favoritposition och petade därmed Jesse Lingard. Det var välkommet. Matas oförmåga att göra skillnad mot rätt dåligt motstånd var det inte.

Andreas Pereira: 4

Utbytt 68′. Fick minst 20 minuter för mycket. Ute på sjufamnars vatten under sina 68 minuter. Riktigt dåligt.

Marcus Rashford: 4

Även han en spelare som fick för många minuter. Rashford såg inte alls ut att trivas som spets, även om det är en position han ska behärska så mycket bättre. Ingen explosivitet, ingen tryck, inga bra avslut. Känns trött. I augusti.

Nemanja Matic: 5

Inbytt 68′. Borde vara pigg. Är det inte.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 68′. Får mer än gärna bänkas även i fortsättningen.

Mason Greenwood: N/A

Inbytt 82′. Spelade för kort tid för att betygsättas.