Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Officiellt: Lee O’Connor klar för Celtic

Embed from Getty Images

Under det internationella transferfönstrets sista skälvande timmar gjorde Celtic klart med den talangfulla försvararen Lee O’Connor från Manchester United. O’Connor har signerat ett fyraårskontrakt hos de skotska mästarna.

Övergången gäller under förutsättning att den godkänns internationellt, vilket torde vara en formalitet. Någon övergångssumma bekräftas inte och klubbarna har vad det verkar heller inte läckt någon information till media.

Irländsk U21-landslagsman är O’Connor, nyss fyllda 19 år, en mycket mångsidig spelare. I United har han använts på alla positioner i backlinjen och även som central mittfältare. Han har även spelat som yttermittfältare/ytterforward för Irland.

Övergången lämnar United något tunna på försvarssidan i reservlaget och inte tu tal om att det här är en spelare som United hade velat behålla. Samtidigt är det säkerligen ett bra beslut för O’Connor själv. I Celtic gissar jag att han kommer att spela seniorfotboll och även om jag inte riktigt kan bedöma hur bra Celtic är skulle jag nästan bli förvånad om han inte tar en ordinarie tröja ganska omgående. I framtiden kommer vi med allra största sannolikhet få se O’Connor spela för det irländska a-landslaget.

O’Connor skrev på för United som förstaårsjunior inför säsongen 2016/17. Redan under sitt första år i juniorlaget spelade han till sig en ordinarie plats och år två var han en av tre spelare som nominerades till priset som årets unga spelare i United. Förra säsongen var han ordinarie i reservlaget och den här säsongen startade han i reservlagets fem första matcher.

Vi önskar Lee O’Connor lycka till i framtiden!