Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Smalling stannar i Italien?; James prisad återigen; Lingard lämnar landslagssamlingen

I ett aningen lättuggat nyhetssvep får ni bland annat läsa om att Chris Smalling verkar trivas med tillvaron nere i Italien och att han kan tänkas överväga att stanna kvar. Vi uppmärksammar även Daniel James, som återigen prisas.

Under kvällen fick vi även bekräftat från Manchester United att Jesse Lingard har lämnat landslagssamlingen.

Smalling öppen för att stanna i Italien

Embed from Getty Images

Chris Smalling lämnade nyligen Manchester United på ett säsongslångt lån till italienska Roma, och det verkar som att flytten har gjort honom gott. I en intervju till Sky Sports säger Smalling att han är öppen för att stanna i Italien om allt flyter på.

”Att få chansen att spela i en storklubb, och sedan om det går bra och klubben är nöjda, då kan jag absolut se en fortsättning i Italien.”

Ole Gunnar Solskjaer har varit tydlig i sina laguttagningar med att han vill satsa på yngre förmågor och städa ut en del spelare, där Smalling har varit en av dem. Att klubben sedan plockade in Harry Maguire i mittförsvaret gjorde inte saken lättare för 29-åringen, där det dessutom ska tilläggas att tycks ha Axel Tuanzebe gått före i rangordningen.

”Det är en möjlighet som dök upp och som gjorde mig väldigt intresserad, jag var angelägen om att komma.

”Allting skedde väldigt snabbt och nu fokuserar jag bara på nästa match, försöker hitta flåset och komma in i tränarens tänk, då kan det förhoppningsvis blir en mycket bra säsong.”

James prisas dubbelt

Inte nog med att han kammade hem månadens spelare för augusti, nu har Daniel James även fått utmärkelsen månadens mål i Manchester United.

21-åringen har stått för tre mål så här långt under säsongen och två av dessa har varit riktiga pärlor. Mot Crystal Palace curlade han in en bredsida i krysset och mot Southampton gick han istället på kraft och dunkade in den i bortre krysset. Vinnaren i det här fallet blev det sistnämnda.

Sjukstuga för Lingard

Trots en del svala prestationer och dålig poängskörd för Jesse Lingard på sistone blev han ändå uttagen i Gareth Southgates 23-mannatrupp för England nu under landslagsuppehållet. Nu rapporterar dock United att 26-åringen tvingas lämna samlingen på grund av sjukdom. Vad för typ av sjukdom det rör sig om nämns dock inte.

Detta innebär att Lingard missar Englands möten med Bulgarien (ikväll) och Kosovo (tisdag). För övrigt noterar vi att Marcus Rashford och Harry Maguire kommer att spela från start i kvällens möte.