Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Samtal om Sancho; Speltid för Rojo; Taylor tillbaka i träning

Embed from Getty Images

Landslagsuppehållet är över och spelarna börjar återvända till Carrington för uppladdningen inför lördagens hemmamöte med Leicester. Samtalsämnet före uppehållet vara skador och det är det fortfarande. I väntan på Solskjaers uppdateringar kring truppen botaniserar vi i dagens nyhetsskörd. Vi noterar bland annat att United ska ha haft diskussioner med Borussia Dortmund om Jadon Sancho, att Marcos Rojo spelat boll igen och att Max Taylor, mycket glädjande, är tillbaka på träningsplanerna.

Fortsatta frågetecken i sjukstugan

Med truppen på väg in till Carrington igen aktualiseras frågan om vilka som kan tänkas vara tillgängliga för spel hemma mot Leicester på lördag. Klart är att Luke Shaw missar matchen med sin hamstringskada. Enligt The Times är det också ytterst osäkert om Anthony Martial och Paul Pogba är friska nog för spel. Martial dras en lårskada medan Pogba stod över Frankrikes landskamper med en krånglande vrist.

Jesse Lingard lämnade den engelska landslagssamlingen efter att ha börjat må dåligt och har varit sängliggande i två dagar med influensasymtom. Hans medverkan på lördag betecknas som osäker då han bara tränade lätt igår tisdag. Aaron Wan-Bissaka stod även han över Englands landskamper med vad som sägs vara ryggproblem. Där är prognoserna mer positiva och The Times menar att högerbacken mycket väl kan vara med på lördag. Utöver nämnda spelare så saknar Solskjaer Diogo Dalot med höftproblem och knäskadade Eric Bailly.

Embed from Getty Images

United i samtal med Dortmund

Jadon Sancho sägs vara en av spelarna som ligger högt upp på Ole Gunnar Solskjaers önskelista över potentiella nyförvärv. Efter rätt intensiva spekulationer i våras mattades ryktesvågen av under sommaren och Sancho blev kvar i Dortmund. Nu bekräftar dock klubbens sportchef Michael Zorc att ett möte mellan United och Dortmund de facto ägde rum i mars och att det mötet rörde en övergång för Sancho. United ska ha initierat mötet men fått kalla handen både av Dortmund och Sancho själv.

Budskapet, som framkommer när Zorc intervjuas i en dokumentärserie för Amazaon Prime, var att Dortmund inte hade sålt spelaren oavsett nivå på budet och att Sancho inte ska ha varit villig att lämna Dortmund för United. Fortsättning lär följa.

Embed from Getty Images

90 minuter för Rojo

Marcos Rojo fick 90 minuter för sitt Argentina när man mötte Mexiko i en träningslandskamp i Texas. Argentina, som matchade ett rätt nykomponerat lag utan bland andra Sergio Aguero, Angel di Maria och Lionel Messi, vann med 4-0. Rojo drog på sig en varning i andra halvlek.

Taylor tillbaka i träning

Glädjande nyheter från reservleden. Max Taylor (tidigare Dunne) är tillbaka i träning med Manchester United. Taylor själv publicerade igår ett inlägg på Twitter där han meddelade att han genomfört sitt första pass på drygt elva månader. I februari meddelade klubben att Taylor genomfört en lyckad cancerbehandling och nu är han alltså tillbaka, åtminstone i träning. Taylor gjorde 15 matcher för juniorlaget säsongen 2017/18 men har sedan dess inte spelat tävlingsmatcher. Förhoppningsvis får vi se Max i röd tröja denna säsong.

https://twitter.com/maxtaylor00/status/1171474042118762496

Evra på utbildning

Patrice Evra avslutade som bekant den aktiva spelarkarriären tidigare i år. Nu är fransmannen tillbaka i Manchester för att göra klart sin UEFA B-utbildning, något han påbörjade redan år 2013. Evra poserar på Twitter i Uniteds träningsmundering och uttrycker sin tacksamhet över att få chansen att slutföra utbildningen i England.