Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sagan om de Gea-kontraktet; Ny sponsor

Veckan lider mot sitt slut och vi skall packa ihop den ur Unitedperspektiv med ett sista nyhetssvep. De nyheter vi har är att det återigen rapporteras om att David ge Gea är nära att (eller redan har) skrivit på ett nytt kontrakt. I övrigt har United en ny sponsor och vi ser också vad Nani har för sig numera.

De Gea har skrivit på – igen…

Ni vet förutsättningarna, David de Gea sitter på ett kontrakt som går ut efter den här säsongen. Vill United få behålla spanjoren måste klubben därför erbjuda honom ett kontrakt han är villig att skriva på, om inte det görs kan han gå gratis nästa sommar vilket skulle göra att enda chansen att få några pengar för honom skulle vara att sälja honom i januari – och då skulle summan bli väldigt mycket lägre än om han haft flera år kvar på sitt kontrakt.

De sista dagarna har det cirkulerat runt rykten om att de Gea nu faktiskt har skrivit på ett nytt kontrakt. David McDonnell på Mirror har skrivit en artikel om att det är klart, där han uttrycker sig som att det är en kupp av United att klubben lyckats få United att skriva på. Notera alltså att han inte skriver ”om/när de Gea skriver på”, utan han uttrycker sig som att det redan är klart.

McDonnell tillhör dock ej skaran av journalister vi tror så mycket på att vi slår fast det, särskilt som han skrev om det igår och att det skulle bekräftats inom 24 timmar, något som alltså inte har hänt.

Besök Malta tydligen

Manchester United har skrivit ett avtal med Visit Malta som gör dem till ”Official destination partner”

Vad ”Official destination partner” betyder är väldigt oklart. Jag gissar att det blir lag att alla malteser måste hålla på United och att United å sin sida inte behöver göra något mer än att lägga upp en länk till deras hemsida.

Ingen debut för Smalling

Chris Smalling hade haft möjlighet att få debutera för Roma idag. Tyvärr har mittbacken skadat sig och får därför avstå matchen mot Sassuola.

I skrivande stund går det bra för Roma ändå, då de leder matchen med 1-0.

Nani kan än

Vi irrationelle gamle ytter Nani befinner sig numera i USA, där han visar att han fortfarande kan spela fotboll. Med kaptensbindeln på armen lurade han skjortan av två försvarare innan han placerade bollen utom räckhåll för målvakten. Vackert, mycket vackert.