Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Supernollan O’Hara

Embed from Getty Images

Lånekollen är tillbaka efter landslagsuppehållet och jämfört med för drygt tre veckor sedan har skaran utlånade spelare utökats. Chris Smalling och Alexis Sánchez har bägge som bekant lämnat för spel i Italien medan Cameron Borthwick-Jackson även han, till sist, hittade en klubb att spendera säsongen i. Vi noterar bland mycket annat att Kieran O’Hara visat framfötterna, att Joel Pereira går skadad och att Aidan Barlow gjort mål i Norge. 

Dean Henderson, Sheffield United

Precis som väntat så ställdes Henderson åt sidan när Sheffield United tog sig vidare i ligacupen på Blackburns bekostnad i slutet på augusti. I ligan har Henderson hunnit spela två matcher. Mot Chelsea blev det 2-2 på bortaplan medan man hade den dåliga smaken att förlora hemma mot Southampton i helgen som gick. Förlusten till trots utsågs Henderson till Sheffields bäste spelare av fansen. The Star gav en sjua i betyg och plussade för en viktig räddning i första halvlek.

Trots att Gareth Southgate flaggat för att Dean Henderson börjar närma sig det engelska a-landslaget så fanns han inte med Bulgarien och Kosovo i EM-kvalet. Då Jordan Pickford är given etta och då reserverna heter Tom Heaton och Nick Pope så borde Henderson finnas med i diskussionerna senare i höst.

Joel Pereira, Hearts

Ådrog sig en lårskada i sin debut mot Celtic och har rehabiliterat skadan på Carrington. Återvände till Skottland i slutet på förra veckan, men var inte frisk nog för att spela i helgen som gick. Skadan rapporteras inte vara allvarlig och Pereira förväntas vara tillbaka i träning denna vecka.

Kieran O’Hara, Burton

Det går bra för Kieran O’Hara just nu. 23-åringen kan stoltsera med tre raka hållna nollor i ligaspelet för sitt Burton. 2-0 hemma mot Bristol Rovers följdes upp av 0-0 hemma mot Coventry i helgen som gick. Lägg då till att O’Hara höll målet rent mot Shrewsbury före landslagsuppehållet. Förutom framgångarna i klubblaget kallades han in till det irländska landslaget efter en skada på Keiren Westwood. Fick hoppa in i andra halvlek mot Bulgarien i en träningsmatch och höll nollan.

Embed from Getty Images

Alex Fojticek, Stalybridge Celtic

Har spelat en radda matcher för sitt Stalybridge Celtic, vilket förstås får ses som positivt. Fojticek avslutade augusti månad med två raka nollor (2-0 mot Ashton United, 0-0 mot Buxton) och vaktade därefter målet i två kvalmatcher till FA-cupen. Först slog man ut West Didsbury and Chorlton AFC med 3-2, sedan åkte man ut efter 0-2 mot Marine. Förlustraden förlängdes sedan i ligan mot Basford United (0-3) och Atherton (1-2). Fojticek spelade fulla 90 minuter i samtliga matcher och är given etta i laget.

Jacob Carney, Stocksbridge Park Steels

Fortsätter sin lånesejour. Får värdefulla minuter i seniorsammanhang. Stocksbridge har spelat fyra matcher sedan senaste lånekoll och Carney har fått fulla 90 minuter i samtliga. Det har gett en seger, en oavgjord och två förluster.

Cameron Borthwick-Jackson, Tranmere

Gick sent om sider på lån till League One-klubben Tranmere. Såg 2-2-mötet med Gillingham från bänken den 7 september och fick sedan hoppa in som högerback i 3-0-förlusten mot Oxford i lördags. CBJ kom in som högerback efter 38 minuter.

Chris Smalling, Roma

Satt på bänken i derbyt mot Lazio den 1 september. Togs inte ut i det engelska landslaget och har dragits med krånglande ljumskar, något som stoppade honom från spel mot Sassuolo i helgen.

George Tanner, Morecambe

Får stort förtroende i ett Morecambe som går på knäna. Mot Blackpool blev det en 5-1-förlust i EFL Trophy (Tanner spelade fram till målet) och i ligaspelet går det ungefär lika trögt. En 3-1-förlust borta mot Swindon, 2-2 mot Salford och en 3-0-förlust mot Scunthorpe är facit de senaste två veckorna. Tanner har spelat som högermittfältare i samtliga matcher.

Aidan Barlow, Tromsö

Blev målskytt (och varnad) när Tromsö spelade 2-2 mot Haugesund före landslagsuppehållet. Startade som anfallare borta mot Molde i helgen när ligan startade om. Byttes ut i 61:a minuten, Tromsö förlorade med 3-0.

Ethan Hamilton, Southend

Det fortsätter att gå tungt för Ethan Hamilton och Southend. Avslutade augusti med att förlora med 3-0 hemma mot Rochdale. Hamilton drog på sig en varning och byttes ut i paus. Lite ljus i mörkret fick man i helgen som gick. Southend klarade 3-3 hemma mot Fleetwood och Hamilton spelade fram till kvitteringsmålet i den 87:e minuten.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez, Inter

Satt på bänken hemma mot Cagliari före landslagsuppehållet. Debuterade med ett tio minuter långt inhopp mot Udinese i lördags då Inter vann med 1-0. Togs inte ut till träningslandskamperna mot Argentina och Honduras under uppehållet.

Charlotte Newsham, Huddersfield

Debuterade för sitt Huddersfield borta mot Loughborough den 1 september då hon hoppade in i 57:e minuten. Spelade från start mot Hull tre dagar senare och noterades då för sitt första mål. Fullträffen till trots inledde hon på bänken hemma mot Stoke därpå följande hemmamatch. Ett tio minuter långt inhopp var vad mittfältaren fick nöja sig med då. I helgen som gick inkasserade Huddersfield sin första förlust för året då Sunderland var bättre med 4-1. Newsham kom då in i matchminut 65.

Aimee Palmer, Sheffield United

Tillbaka i seriespel med sitt Sheffield efter att ha varit uttagen i juniorlandslaget. Fick 90 minuter när Blackburn besegrades med 3-2 på bortaplan. Palmer hade flera bra chanser, men gick mållös av planen denna gång.