Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Astana 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United besegrade Astana med 1-0 i premiären av Europa League inför vad som kändes som ett öde Old Trafford. Tre poäng var förstås det viktiga, men matchen kunde och borde ha fungerat som en språngbräda för det yngre gardet. I vissa fall gick det rätt bra, i vissa fall mindre bra. 

Dryga 50000 ögonpar såg Manchester United möta Astana i vad som till syvende och sist var en rätt trist tillställning. United kontrollerade visserligen händelserna och lät inte gästerna komma upp i planen desto mera, men framåt fanns det likväl mycket att önska. Kreativiteten fanns inte där, och inte heller farten från Tahith Chong för att dyrka upp ett lågt sittande försvar.

Axel Tuanzebe och Mason Greenwood visade varför United gör rätt i att satsa på dem i a-laget. Just Chong visade att han nog inte är där än. Angel Gomes var ett mellanting men förtjänar definitivt fler chanser.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Cupmålvakten Romero gjorde vad cupmålvakten brukar göra. Han höll nollan utan att ha särdeles mycket att göra. Ett skott på mål mäktade gästerna med, det kirrade Romero.

Diogo Dalot: 5

Tillbaka efter skada. Matchovanan märktes mer än väl. Dalot har gjort sig känd för att gå framåt. Nu gjorde han inte det heller. Mot bättre motstånd hade högerkanten varit betydligt mer sårbar.

Phil Jones: 6

Kändes förhållandevis stabil då man betänker att han inte spelat än i år. Stod rätt, men behövde för den skull inte anstränga sig desto mera. Kompatibel ihop med Tuanzebe.

Axel Tuanzebe: 7

Kanske lite överbetyg men Tuanzebe visade, motståndet till trots, att han håller i Manchester Uniteds a-lag. Orkade bra hela matchen och kändes stabil ihop med Jones. Försämrade absolut inte aktierna.

Marcos Rojo: 5

Utbytt 78′. Var det bara jag som satt och ropade på Ashley Young? Rojo visade enorm matchovana (av förståeliga skäl) och tog de mest märkliga avslut när han gick framåt i banan.

Fred: 8

Varnad. Kanske lite överbetyg även här. Borde ha blivit målskytt redan efter tre minuter, men det fräsande skottet tog i överliggaren. Spelar fram till målet och känns faktiskt stabil. Start i helgen.

Angel Gomes: 6

Utbytt 68′. Inledde precis som flera andra piggt. Mattades och blev förståeligt nog utbytt. Vill mycket, men har inte alltid nycklarna gentemot ett tilltäppt försvar.

Nemanja Matic: 5

Kapten för dagen. Kanske är det därför han är kvar på planen hela matchen. Känns inte alls kompatibel med det spel United vill spela anno 2019. För trög och långsam i både tanke och fötter.

Tahtih Chong: 5

Utbytt 68′. Har känts som minst utvecklad för ett a-lag av de aktuella ungdomarna. Gårdagen bekräftar den tesen. Svårt att hitta sin position och stoppas för fort av motståndet när han försöker gå framåt.

Marcus Rashford: 6

Hade kanske mått bra av att inte spela hela matchen med tanke på de matcher som stundar, men bristen på alternativ gör sitt. Borde även han ha blivit målskytt i första halvlek men drar ett avslut från närhåll mitt på.

Mason Greenwood: 7

Målskytt och Uniteds bäste offensiva spelare, utan större konkurrens. Mår bättre mer centralt och gör en bra prestation när han gör matchens enda mål. Visar att han platsar i a-laget.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 68′. Okej insats under dryga 25 minuter. Borde ha gjort mål.

Juan Mata: 5

Inbytt 68′. Inte ett byte jag ville ha då Gomes minsann inte var sämre.

Ashley Young: N/A

Inbytt 78′. Spelade för kort tid för att betygsättas.