Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp West Ham; Mengi belönas; Anderson lägger av

I dagens nyhetssvep kan ni ta del av vilka spelare som har rest med laget till London när man ska ta sig an West Ham imorgon. Vi noterar bland annat att målskytten i senaste matchen inte synts till.

I övrigt har Teden Mengi kritat på ett A-lagskontrakt och Anderson har lagt skorna på hyllan.

Matchtrupp West Ham

Under dagen har Manchester United rest till London för morgondagens möte med West Ham och på Manchester Evening News har man skymtat större delen av truppen. Positivt är att Daniel James, som haft skadebekymmer, reser med laget, så gör även David de Gea, Victor Lindelöf och Aaron Wan-Bissaka som vilades seanast mot Astana i Europa League. Angel Gomes och Tahith Chong är även den inkluderade i resesällskapet.

Förvånande nog noterar vi att Mason Greenwood inte synts till. Det kan vara så enkelt att han är med men har missat honom, konstigt vore det annars. Diogo Dalot och James Garner har inte heller skymtats.

Embed from Getty Images

Den franska duon i form av Anthony Martial och Paul Pogba missar matchen på grund av skador.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant

Backar: Aaron Wan-Bissaka, Ashley Young, Victor Lindelöf, Marcos Rojo, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Harry Maguire

Mittfältare: Nemanja Matic, Fred, Andreas Pereira, Scott McTominay, Juan Mata, Angel Gomes, Jesse Lingard

Anfallare: Marcus Rashford, Tahith Chong, Daniel James

A-lagskontrakt för Mengi

Manchester United fortsätter att knyta upp spelare för framtiden. Tidigare i veckan förlängde man med både David de Gea och Victor Lindelöf. Idag är det istället ungdomsspelaren Teden Mengi som har signerat sitt första A-lagskontrakt med United.

Den 17-årige mittbacken har stått för en fin inledning på säsongen och har figurerat i både U18 och reservlaget.

Att ungdomsspelare belönas med A-lagskontrakt är tämligen vanligt idag och behöver nödvändigtvis inte betyda att A-lagsfotboll kommer vara aktuellt, åtminstone inte på ett tag. Men det indikerar givetvis ändå att man tror på Mengi, i detta fall.

Anderson lägger av

Embed from Getty Images

Det stämmer, den smårunde brasilianaren tillika före detta unitedspelare har kommunicerat att han lägger skorna på hyllan, endast 31 år gammal.

Anderson spenderade åtta år av sin karriär på Old Trafford och vann bland annat Premier League fyra gånger (fyra gånger fler än Gerrard) samt Champions League en gång. År 2008 tilldelades han även priset som årets ”golden boy”, framför exempelvis Sergio Agüero.

Senaste klubbadressen för Anderson var Internacional hemma i Brasilien.