Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evras kryptiska meddelande; Klubbens uttalande; Old Trafford mot upplyft

Dagen efter kräftgången mot West Ham levererar ett något annorlunda nyhetssvep. Bland annat får vi ett direkt uttalande från klubben vilket kan liknas vid ett försvarstal, men vi får också ett kryptiskt meddelande signerat Patrice Evra.

I övrigt får vi läsa om de potentiella förändringar som väntar Old Traffords läktare.

”Vi är fokuserade på att slåss för titlar”

En talesman för Manchester United har yttrat sig efter gårdagens förlustmatch mot West Ham, något som ESPN har tagit del av. I meddelandet skriver talespersonen, å klubbens vägnar, bland annat att ”alla i klubben, från ägarna nedåt, är fokuserade på att slåss för och vinna titlar på den högsta nivån”.

Fortsättningsvis vill klubben meddela att de har investerat ordentligt i spelartruppen samtidigt som de spännande talangerna som kommer upp nu beror på investeringarna som gjorts i akademin genom åren. De menar också att även om den framgångsrika kommersiella sidan av klubben hjälper till i investeringarna, så ligger fokus på att prestera på planen. Likväl vill de poängtera att de inte tittar på att köpa spelare baserat på deras kommersiella värde.

Avslutningsvis håller de med om att rekryteringen är kritisk, men att fokus ligger på att ge tränaren de spelare han vill ha och att det ser bättre ut på detta plan än det gjorde för fyra eller fem år sedan.

Vad man vill utläsa av detta meddelande är givetvis upp till var och en, men personligen anser denna skribent att detta snarare känns som ett typiskt sätt av klubben att försöka lugna ned och/eller ingjuta falskt hopp hos supportrarna. Vi får hoppas att detta inte enbart är tomma ord!

Old Trafford närmar sig ett upplyft

Enligt Simon Stone, på BBC, överser United ”en detaljerad och omfattande studie” för att möjligtvis kunna införa platser på arenan som innehar stålstänger – vilket skulle ge möjlighet till supportrarna att stå upp. Wolverhampton har redan infört detta på deras arena, Molineux Stadium, på ett lyckat vis.

Vidare menar Stone att United även planerar att göra om handikappsplatserna på arenan. De skulle i så fall flyttas bakom familjeläktaren och bort från bortasupportrarna där de för tillfället är placerade. Något som har varit problematiskt då det har förekommit att det kastats dit föremål från motståndarfans. Detta ska dock inte vara någon information som Stone har fått direkt ifrån klubben – men att han väljer att delge det betyder sannolikt att han anser källan vara tillräckligt god.

Evras kryptiska meddelande

Efter gårdagens debacle mot West Ham tog Patrice Evra, som varit på träningsanläggningen Carrington sedan landslagsuppehållet, till Twitter för att sätta press på klubben (?). Eller vad han nu var ute efter.

”Jag tycker att det är dags att få våra händer smutsiga! Man United-styrelsen, är ni redo att låta oss hjälpa er…?”, lyder inlägget.