Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Rochdale 1-1 (5-3)

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit sig förbi Rochdale i ligacupen under kvällen och gjorde så med minsta marginal. En usel prestation i över 90 minuter ledde till slut till ett straffavgörande där United var hundraprocentiga. 

Inte tillräckligt bra

Rubriken uttrycker det kanske på ett milt sätt, men det är ju bara konstatera att det här laget faktiskt inte är bättre. När du heter Manchester United och spelar mot ett lag som ligger två divisioner under dig, då spelar det ingen roll vad tränaren heter eller hur klubben styrs uppifrån. Det finns inga ursäkter kvar längre. Det här laget är inte bättre, och spelarna i det samma är inte heller bättre.

Den som plågade sig igenom parodin från början till slut såg nog än en gång prov på hur illa saker och ting förhåller sig därute. Rutinerade spelare som ska kliva fram gör det inte, en rad intetsägande spelare visar varför de inte har här att göra och bland ungdomarna är det endast en som sticker ut i positiv bemärkelse. Väl i spelet finns det inga intentioner eller idéer för hur man ska luckra upp Rochdale. Att ta en extra löpmeter för att få igång lite rörelse och skapa ytor existerar överhuvudtaget inte och att hitta in mellan motståndarens försvar och mittfält går inte heller eftersom kvaliteten inte finns i de momenten.

Jag anser att det kanske inte heller är någon idé att hänga ut spelare till höger och vänster och att det kan kvitta i nuläget, men spelare som Pereira, Lingard, Chong och Rojo får mig att fundera på både det ena och det andra, som till exempel: Varför är Pereira kvar i United? Vad exakt bidrar Lingard med? Varför ser inte Solskjaer att Chong är ljusår ifrån A-lagsfotboll? Är Marcos Rojo på riktigt?

Straffar

Det skulle alltså krävas straffar för att brotta ner ett 17:e-placerat League One-lag för United. Förmodligen var jag inte ensam om att ha en tämligen dålig känsla inför elvameterssparkarna, men det ska dock erkännas att när väl Mata slog in den första tändes hoppet. Sedan rullade det bara på och det fanns inga tvivel någonstans kändes det som.

Annars har ju som bekant straffar varit något som spökat på sistone för Uniteds del. Kanske var det bra att andra fick kliva fram idag istället för Pogba och Rashford? Nu höll inte James straff någon vidare hög kvalitet, men han har ändå visat karaktär i inledningen på säsongen och att ta en avgörande straff har han dessutom gjort innan, även om det var en betydelselös försäsongsmatch, men det är ändå skönt att ha en pålitlig gubbe som kan kliva fram utan nerver.

Mason Greenwood

Embed from Getty Images

Fullt medvetet har jag inte nämnt Mason Greenwoods namn än då jag tycker vi avslutar med den enda ljusglimten på Old Trafford ikväll.

Som bekant missade Greenwood helgens batalj mot West Ham och om hans närvaro hade hjälpt låter vi vara osagt, men chanserna hade säkerligen ökat. Tur var då att han fanns disponibel denna afton, för det var i princip den enda som ville något i United. Allt som oftast finns han spelbar och allt som oftast gör han något vettigt med bollen.

17-åringen gjorde nu mål för andra matchen i rad och på liknande manér som senast dessutom. Den här gången vände han med högerfoten och dunkande in den med vänstern, och just det, straffen slog han med högern, och då är jag ganska säker på att han mestadels föredrar att använda vänstern.

Greenwood kommer givetvis vara ett självskrivet namn i laguttagningarna framöver och även om han kanske inte är räddaren United ska behöva förlita sig på, tror jag ändå det är precis dessa små glädjeämnen vi behöver i dessa tider. Lika mycket behöver vi små glädjeämnen som att Axel Tuanzebe idag bar kaptensbindeln.