Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal 1-1

Embed from Getty Images

Tidernas minst välspelade fotbollsmatch slutade, kanske välförtjänt, oavgjort mellan Manchester United och Arsenal på Old Trafford igår. Ett resultat inget av lagen kan vara särskilt nöjda med, speciellt inte hemmalaget. 

Nej, det här var inte mycket till fotbollsmatch i ärlighetens namn. Det märks att bägge lagen har en lång väg att vandra och efter gårdagens insats tyder det mesta på att inget av lagen lär ha med topp fyra-placeringarna att göra den här säsongen. Vi har fått vänja oss vid att det inte bjuds på någon sprudlande offensiv från Uniteds sida och gjordes inte så heller igårkväll, samtidigt som backlinjen också lämnade en del att önska ibland.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Gjorde det han skulle och gjorde det tryggt. Fin dubbelräddning i slutet av första halvlek när han räddade sin egen retur. Distributionen med fötterna var dock sisådär vid några tillfällen, vi skyller det på vädret och underlaget.

Ashley Young: 5

Varnad. Ingen insats som går till historien för lagkaptenen. Har någorlunda koll på Saka men blir eneklt passarad ett par gånger och drar dessutom på sig ett onödigt kort relativt tidigt, vilket inte brukar vara ett gott tecken. Offensivt inte mycket att komma med, saknade kvalitet på inläggen.

Victor Lindelöf: 5,5

Är inblandad i baklängesmålet men ska givetvis inte bära hundhuvudet för det. Märks ändå tydligt att svensken jobbar i uppförsbacke för tillfället då han känns aningen osäker med bollen och står titt som tätt felplacerad i försvarsspelet.

Harry Maguire: 6

Överskuggade sin kollega trots ett par enkla misstag och ingen jätteinsats, men engelsmannen är ändå den som agerar ledare där bak och gör så med pondus. Upphäver förvisso offsiden på Arsenals kvittering men kan inte beskyllas för det. Hyfsat nära att bli målskytt.

Axel Tuanzebe: 6

Väljer att vara snäll mot Tuanzbe då han spelade på en position som han under inga omständigheter ska spela på, varför han gjorde det är i min bok oklart. Gör en strålande första halvlek men tappar betänkligt i andra då han även bjuder Arsenal på kvitteringen. Såg därefter svajig ut och kändes orolig med bollen.

Scott McTominay: 8

1 mål. Överbetyg kanske, men är å andra sidan överlägset bäst i United. En match som passade McTominay där han fick riva och slita på mitten och visade upp de egenskaper som definierar honom med vilja och hjärta. Svårstoppad när han plöjer fram och får också ta en del smällar. Som pricken över i:et stänker han dessutom in ett drömmål.

Paul Pogba: 5

Får ofta dra ett stort lass på mittfältet men idag var det kompanjonen bredvid som fick göra det. Gör det svårt för sig själv vilket leder till misstag och en del enkla sådana. Ser loj ut och är dessutom inte i matchform, vilket inte är till Uniteds fördel.

Andreas Pereira: 5

Varnad. Utbytt 74. Visar upp glimtar av vad han kan men gör det alldeles för sällan. Bra sekvens när han testar Leno och har ett inlägg som är en panna ifrån att nå en fristående Rashford. Känns dock som att brassen spelar på lånad tid.

Jesse Lingard: 4

Varnad. Utbytt 74. Nej, det här håller inte. Han må ha bra statistik mot Arsenal och det sägs ju att han kan springa mycket och dra isär motståndarförsvar, men vem försöker man lura isåfall? Lingard har knappt att göra i Uniteds trupp och än mindre i startelvan, särskilt inte i nummer tio-rollen.

Daniel James: 6

Precis som McTominay visar James vilja och hjärta men får inte alltid ut så mycket av sitt spel. Blir allt som oftast alldeles för enkelspårig och därför kan det ibland se lite komiskt ut när han ska ta sig förbi sin motståndare, som på förhand vet exakt vad som kommer ske och kan därför enkelt avväpna honom. När han väl tar sig förbi brukar det dock kunna hända lite grejer. Visar god arbetsmoral.

Marcus Rashford: 4

Varnad. Tillsammans med Lingard sämst i United idag. Slarvig med bollen, oinvolverad och visar sällan prov på hur en spjutspets ska agera. Känns som att alternativen är att antingen sätta ut honom på en kant eller förpassa honom till bänken, där det senare alternativt nästan är att föredra, för just nu gör han ingen glad.

Fred: n/a

Inbytt 74. Kommer in och ger laget ny energi.

Mason Greenwood: n/a

Inbytt 74. Med lite mer tid hade han säkerligen kunnat uträttat något, nu kom bytet en kvart för sent istället.