Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: AZ Alkmaar – Manchester United 0-0

Embed from Getty Images

Manchester United spelade igår oavgjort borta mot AZ Alkmaar. Hemmalaget var klart bättre och skapade både mest och flest chanser, och hade även bud på någon straff  efter en boll som träffat Brandon Williams arm. Domaren valde dock att fria. United å sin sida lyckades inte prestera ett enda skott på mål, även om Mason Greenwood hade ett avslut som hade riktningen mot mål men styrdes undan av en försvarare, samt att även United tyckte sig rånade på en straff då Marcus Rashford blev neddragen.

Det var återigen en match där spelet inte klaffade för Manchester United. Offensiven skapade nästan ingenting, och presspelet klaffade inte heller.

Med detta som grund förstår ni att spelarbetygen inte blir superhöga.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Fick ett par hyfsade skott mot sig, och tog dem. Ingen match där han behövde överanstränga sig, utan han gjorde vad han skulle.

Diogo Dalot: 5

Gjorde väl inte bort sig defensivt totalt, men skapade inte heller någonting offensivt, och det räcker inte för godkänt i en sån här match.

Victor Lindelöf: 6

Imponerande inte enormt, men var ändå Uniteds bästa spelare och vi höll trots allt nollan, vilket som mittback är det en av de mest primära uppgifterna att göra. Av de båda mittbackarna var han den ende som var någotsånär okej, jag vill dock se honom ta tag i spelet och laget ännu mer.

Marcos Rojo: 5

Slarvig och nonchalant i uppspelsfasen för det mesta, vilket sänker betyget till dålig. Han sköt faktiskt inte ett enda skott, vilket är ovanligt för argentinaren.

Brandon Williams: 5

Första matchen från start, kanske borde han bedömas något snällare. Samtidigt var han inte speciellt bra. Han kunde ha dragit på sig en straff med en misstänkt hands, men domaren valde att fria.

Fred: 5

Lider av att tvingas spela med Nemanja Matic, men inte heller Fred tog tag i den här matchen på det sätt man kan förvänta sig av honom. Chanserna börjar rinna ut nu…

Embed from Getty Images

Nemanja Matic: 3

Nej. Nej, nej, nej. Livsfarlig med boll då han hade flera bolltapp på egen planhalva som ger AZ chansen att ställa upp, och utan boll gjorde han absolut ingen nytta heller. Borde ha startat sin sista match för Manchester United.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 77. Hade Uniteds enda skott mot mål, även om det inte räknas som ett skott på mål. Kan inte påstå att han var en ljusglimt, men han visar ändå stundtals att han har det lilla extra. Dock inte godkänt idag.

Juan Mata: 3

Utbytt 83. Nej, det håller inte längre Mata. Tyvärr har spanjoren tappat den kvalitet som krävs för United, han borde tacka för sig och bli ambassadör senast efter den här säsongen, och spela fler matcher för United bör han inte göra. Han gjorde verkligen ingen nytta mot AZ, vare sig offensivt eller defensivt. Han är för långsam i tanken och i fötterna.

Angel Gomes: 4

Jag tycker synd om Angel Gomes. Han är den mest naturliga nummer 10-spelaren vi har, ändå tvingades han igår ut först till vänster och sedan till höger. Ole borde veta att det är helt andra krav på en ytter jämfört med en tia, och någon ytter är inte Gomes. De få gånger han ens rörde boll var han inte vän med den. Bara att bryta ihop och komma igen.

Daniel James: 5

Utbytt 63. Fick starta som centralforward, något som inte alls fungerade i 20 minuter innan han bytte plats med Greenwood. Är den som skapar fram Uniteds enda målchans, och sliter på helt okej. Men bra var han inte.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 63. Kom inte in och förändrade något. Slog dessutom återigen en frispark långt, långt över mål.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas, men lyckades bidra med mer än Fred, Matic och Mata på sju minuter än vad de gjorde på resten av matchen.