Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

James i intervju; Johnsen blir tränare; de Gea stöttar Llloris

En väldigt lugn nyhetsdag för Manchester United som just nu förbereder sig på att spela fotboll mot Newcastle imorgon. Det lilla som har lyckats skrapa fram handlar om att Daniel James har talat med Manchester Uniteds officiella kanaler, Ronny Johnsen har gått och blivit tränare samt att de Gea stöttar Lloris efter en obehaglig skada.

Daniel James i en längre intervju

Embed from Getty Images

Daniel James har pratat med Manchester Uniteds officiella kanaler där han bland annat pratar om att han är lycklig över att ibland få spela på den centrala anfallspositionen.

”Jag spelade mer till vänster hos Swansea, men även längst upp och lite till höger. Det är viktigt att vara trygg i alla tre positioner för du vet aldrig när du behöver spela där. Vi kanske har en nummer 9 som är skadad och då kanske jag behöver spela där också, så jag behöver vara redo att spela i alla tre roller.

”Jag gillar att komma in från vänster. Jag kan springa längs med linjen och slå crossbollar med min vänsterfot, eller gå på insidan. Just nu, jag tror att när man gör några mål genom att komma från kanten och bryta, betyder det att folk kommer att uppmärksamma det. Så det handlar om att mixa upp mitt spel.”

I övrigt i intervjun pratar han vidare om hur han utmanar sina backar och om vilket självförtroende man behöver gå in med.

”När man är påväg in i matchen, och det en mot en med ytterbacken, måste du tro på att du kommer att vinna den. Du kan förlora bollen nio gånger av tio, men det är viktigt att ta bollen och ha självförtroendet att göra det igen, för det är den enda möjligheten du är att gå förbi försvararen. Man kan göra ett mål, eller slå en assist. Så jag tror att jag över tid har lärt mig.

”Ibland har jag varit lite nere, du vet vad jag menar, när de tacklar mig fyra eller fem gånger. Men jag har fått höra av många människor att jag måste fortsätta försöka och det kommer jag alltid att göra, det har ingen betydelse vad som händer i matchen.”

Johnsen är numera tränare

Embed from Getty Images

Jag hoppas att ni minns vår norrman Ronny Johnsen, som tillhörde Manchester United mellan 1996 och 2002. Den nu 50-årige gamla försvararen har efter karriären sadlat om till tränaren och kommer nu att börja träna den lokala kubben FK Eik Tønsberg som spelar i Norges fjärde högsta division.

Han har efter karriären som tog slut 2008 även synts till som någon form av ambassadör för Manchester United.

de Gea stöttar Lloris

I matchen som spelades tidigt under lördagen skadade sig Tottenhams målvakt Hugo Lloris på ett obehagligt sätt. Mycket tyder på att det handlar om ett bruten arm i samband med att Brighton gjorde 1-0. Vår målvakt David de Gea valde att snabbt gå ut på sociala medier och stötta Lloris.

Och blir klubbägare?

Vi ska vara helt ärliga. Har ingen aning om sanningshalten i den här intervjun och jag kan inte tyda ursprungskällan. Det är den svenska fotbollssajten Fotbollstransfers via den spanska tidningen Superdeporte som rapporterar att det spanska andradivisionslaget Elche är till salu. David de Gea tillbringade delar av sin uppväxt i staden Elche, hans pappa är född i staden och de Gea är själv säsongskortsinnehavare. Och nu kommer rapporter att David de Gea ska vara intresserad av att köpa klubben för 18 miljoner euro.