Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van der Sar lockas av sportchefsjobb; Martial nära comeback; Lån väntas

Anthony Martial närmar sig äntligen en comeback efter en längre tids skadeproblem. I övrigt kan flertalet yngre spelare lånas ut, medan Laurent Blanc ryktas sikta in sig på tränarjobbet i United.

Fortsättningsvis har Edwin van der Sar pratat varmt om det vakanta sportchefsjobbet i klubben.

Martial nära comeback

Anthony Martial inledde säsongen med att göra mål både mot Chelsea i premiären och Wolverhampton i matchen efter. Sedan, mot Crystal Palace, ådrog sig fransmannen en ljumskskada som hämmat honom fram till idag. Nu rapporterar flera medier, bland annat BBC:s Simon Stone, att Martial åter ska finnas med i träning med laget den här veckan.

Huruvida han kan delta eller ej mot Liverpool på söndag är ännu oklart. Men en gissning från denna skribent är att det troligen lär vara för tidigt – åtminstone för att starta.

Van der Sar lockas av sportchefsjobb

Manchester Uniteds målvaktslegendar Edwin van der Sar arbetar för närvarande som verkställande direktör i Ajax, där han stått för ett imponerande jobb. Nu har han pratat, i en intervju som Sky Sports tagit del av, om den vakanta sportchefsrollen i United – och han är långt ifrån främmande för uppgiften.

Embed from Getty Images

”Självklart skulle jag vara intresserad i en position, men först anser jag att jag behöver lära mig lite mer här i Ajax och utveckla mig själv ännu mer. Låt oss se vad framtiden bär med sig. United är en fantastisk klubb, med ett storartat följe världen över”, säger Van der Sar.

Flertalet ynglingar kan lånas ut

Till Uniteds hemsida har Les Parry, som jobbar som ”Academy player performance manager” i klubben, berättat om arbetet med potentiella utlåningar i januari. Enligt honom är det inte omöjligt att fyra till fem spelare lånas ut. Men inget är ännu bestämt, och tränare Ole Gunnar Solskhaer har också en del att säga till om i frågan.

Embed from Getty Images

Tre killar kunde potentiell ha gått på lån – Angel Gomes, Tahith Chong och James Garner – men vi ville behålla dem här och ta en titt på dem under försäsongsturnén. Så ett beslut kommer att fattas, utan tvivel, för januari också. Förhoppningsvis kommer alla tre vara med förstalaget och inte gå någonstans”, säger Parry.

”Blanc följer United-situationen nära”

Den franska tidningen Foot Mercato, som Sport Witness översatt åt oss, menar att den före detta United-backen och tillika PSG-tränaren Laurent Blanc ska hålla ett nära öga på utvecklingen i klubben. Blanc, som inte har haft något tränarjobb sedan han lämnade Paris-klubben 2016, ska ha varit mycket nära att ta över Lyon nyligen – en deal som dock föll på målsnöret.

Nu ska fransmannen istället hålla en vakande blick på United, där han uppges vara sugen på att ta över efter Ole Gunnar Solskjaer om han får foten. Om ni frågar mig så är detta uppgifter som egentligen inte betyder särskilt mycket alls. Ja, han är säkerligen sugen på att ta över United (vilket många är). Men nej, det kommer med största sannolikhet inte att hända.

Ni har väl inte missat?

Landslag: England stormar mot EM – Rashford målskytt