Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bekräftat: De Gea och Pogba missar Liverpool

Embed from Getty Images

Det vi alla kanske väntade men inte hoppades på har nu bekräftats av Ole Gunnar Solskjaer – David de Gea och Paul Pogba missar söndagens match mot Liverpool.

Paul Pogba har inte spelat fotboll i United sedan mötet med Arsenal för drygt två veckor sedan då han ådrog sig en skada i foten och något spel med Frankrike under landslagsuppehållet har det inte heller blivit för 26-åringen.

”Paul skadade sig, kom tillbaka och jobbade hårt. Han kom tillbaka och spelade ett par matcher, kanske spelade han genom smärtgränsen”, Säger Ole Gunnar Solskjaer och fortsätter:

”Han genomgick en scan efter matchen mot Arsenal och behövde kanske ett par veckors vila, så förhoppningsvis kommer han inte vara borta allt för länge, men han kommer inte vara tillbaka till söndag.”

Skadebekymrena i United slutar som bekant inte där. De allra flesta satt nog framför tv:n igårkväll och såg när Sverige kryssade mot Spanien, med David de Gea mellan stolparna hos gästerna. En fin insats skulle dock överskuggas av att han fick lämna planen med en befarad ljumsskada. Spaniens förbundskapten, Robert Moreno, medgav att 28-åringen hade påpekat känningar redan i paus, men ska ha valt att spela vidare efter att ha fått behandling av läkarteamet.

Dessvärre tvingas nu United meddela att det med största sannolikhet inte blir något spel för spanjoren på söndag. Vilket istället öppnar dörren för en fullgod ersättare i Sergio Romero.

”David behöver skannas. Jag tror inte han kommer vara tillgänglig. Det såg så ut av allt att döma.” 

Detta är givetvis tråkiga nyheter, men ett ljus i tunneln är i alla fall att Anthony Martial, Luke Shaw och Aaron Wan-Bissaka eventuellt kan vara tillbaka inför rivalmötet.

”Jag kan inte säga till hundra procent vem som kommer vara fit då det alltid kan uppstå saker.

”Förhoppningsvis kommer Aaron och Anthony klara träningarna nu i veckan och vara tillgängliga för uttagning. Om vi snackar en halvlek eller en halvtimme, jag vet inte, vi får vänta och se.”

På fredagens presskonferens lär vi möjligtvis få ytterligare information om skadeläget.