Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Manchester City 2-0

Efter att ha inlett säsongen med förlust mot City i det historiskt första Manchesterderbyt fick man denna gång desto större anledning att jubla. Casey Stoneys kvinnskap tog, ivrigt påhejade av sin Barmy Army hemma på Leigh Sports Village, en stabil seger i Continental Tyres League Cup efter mål av Katie Zelem och Jess Sigsworth.

Vibbar från förra säsongen gjorde sig påminda i form av tidig action på Leigh Sports Village. Som så många gånger under sin första säsong tillsammans tog Stoneys United både tag i matchen och ledningen i ett tidigt skede. Leah “Never Gives The Ball Away” Galton forcerade sig i vanlig ordning fram på sin vänsterkant, tråcklade sig förbi Citys försvar och fick fram bollen till Hayley Ladd som gjordes ner precis utanför straffområdet. Notoriska frisparksskytten tillika lagkapten Katie Zelem visade återigen vilken klass hon håller, denna gång genom att helt perfekt skruva bollen över muren och in i Citymålet i matchens sjunde minut.

Det skulle visa sig bli en av få vassa chanser i första halvlek. Både Caroline Weir och Lauren Hemp hade halvchanser att utjämna för gästerna, men ett disciplinerat Unitedförsvar höll undan, och i själva verket var det Uniteds mittfältare Groenen och Ladd som stod för det mesta som hände på planen, dirigerade av Zelem.

Kirsty Hanson, som gjorde en av sina bättre insatser i den röda tröjan, visade prov på både snabbhet och styrka när hon i slutet av första halvlek vann boll på högerkanten och själv drev fram till avslut, men skottet tippades över ribban av Roebuck i Citymålet. Halvlekens sista målchans stod istället City för, men Megan Campbells nick gick över ribban och Mary Earps i Unitedmålet hade ingen anledning till oro.

Efter paus tog City över bollinnehavet alltmer, men det var United som såg vassast ut framför mål och i minut 55 fick Hanson äntligen utdelning efter att ha gjort en fantastisk match, och levererade en vältajmad cross till Jess Sigsworth som inte gjorde något misstag utan stänkte in Uniteds andra mål för dagen. Kort därefter byttes Sigsworth ut, och in kom istället Jane Ross.

Cityspelarna blev alltmer frustrerade, och efter en riktigt ful tackling på Hanson visades Keira Walsh ut och United tilläts ta över ännu mer. Hanson och Groenen fick efterhand lämna plats åt Lizzie Arnot respektive Ella Toone, och med pigga fräscha ben på plan hade United inga problem med att hålla City undan. Man vann fullt rättvist med 2-0 och fick därmed en utmärkt start i Ligacupens gruppspel, där City förväntats inta en favoritroll.

Nästa match spelas den 27/10 mot Reading i Women’s Super League hemma på Leigh Sports Village.

Res med oss till Manchester!