Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Partizan Belgrad – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United tog alltså sin första bortaseger sedan mars (!) när man under gårdagskvällen besegrade Partizan Belgrad på bortaplan i Europa League-gruppespelet. En tämligen slätstruken insats ska dock sägas och farligheterna var det hemmalaget som stod för.

Ja, seger i all ära och tre viktiga poäng, men den här typen av insats har vi sett förut. Håglöst framåt och slarvigt bakåt, med lite mer skärpa och kvalitet från hemmaspelarna hade troligen den här matchen, som så många andra, slutat oavgjort eller med förlust.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Får högst betyg i United, inte för att han gör superräddning på superräddning, utan för att han är så stabil och säker matchen igenom. Brukar kunna ha en Rembrandt i sig ibland, men inte igår. Viktig räddning på Asanos nick i slutskedet.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Utbytt 60. Släpper i vanlig ordning ingen förbi sig på sin kant och offensivt hittar han en del kombinationer vilket leder till ett par inlägg, men inga direkta farligheter. Klokt beslut att byta ut och spara honom inför helgen.

Phil Jones: 4

Varnad. En viktig brytning i slutet på ett farligt inspel är det enda vi lägger in på Jones pluskonto. Nog för att han inte spelar regelbundet längre men gårdagens insats var verkligen inte bra. Var högt uppe i banan i första halvlek och där bidrog han givetvis inte. Stabilt var det inte heller där bak. Farligt nära att orsaka en straff och gav bort en hörna i slutskedet med sin “hemåtnick”.

Harry Maguire: 6

Otacksam uppgift när kollegerna varken heter Victor Lindelöf eller Axel Tuanzebe. Kaptenen för dagen höll någorlunda ihop backlinjen och fick stångas en hel del med Sadiq i hemmalaget. Gick bort sig ett par gånger men räddade också upp några farliga situationer.

Marcos Rojo: 5,5

Gjorde på det stora hela det han skulle och visade oftast bättre tajming än sin andra kollega jämte Maguire. Spelar dock för svårt ibland och har gärna en fäbless för att rensa bollen så långt som möjligt när det inte ens behövs och sätter allt som oftast anfallarna i hopplösa situationer.

Brandon Williams: 6,5

Spelade med härlig fart och energi och är svårstoppad när han kommer rättvänd med, vilket uppenbarades när han fixade straffen. Kom lite längre upp i banan tack vare sin wingbackposition vilket verkade passa Williams. Bästa utespelaren i United.

Scott McTominay: 6

Tar som vanligt grovjobbet och gör det med den äran. Fick i övrigt inte ut så mycket av sitt spel, är dock alltid farlig när han kommer i andravågen och borde väl än en gång gjort mål med skallen efter att Matas precisa frispark nått McTominays kalufs på bortre stolpen.

James Garner: 6

Utbytt 81. Kommer lite in och ut ur matchbilden stundtals men gör på det stora hela en klart godkänd insats då det inte var den enklaste matchen att göra sin första match från start i. Duktig på att värdera situationer och stressar sällan upp sig. Vågar dessutom spela bollen framåt och sätter tryck i passningarna.

Juan Mata: 5

Slog, som nämnt, en fin frispark vilken McTominay borde gjort mål på. Annars en tämligen blek insats från spanjoren som sin vana trogen hade det svårt mot fysiska motståndare. Visar dock som vanligt upp en fin bollbehandling, men får sällan ut något av det.

Jesse Lingard: 5

Som så många gånger förr springer Lingard mycket, men det händer ingenting när bollen vidrör hans fötter och för det mesta känns det som att han inte riktigt vet var han ska befinna sig på planen. Har förvisso ett avslut i stolpen och är rörlig och hämtar mycket boll, men slutprodukten finns inte.

Anthony Martial: 5

Utbytt 60. 1 mål. Nog för att fransmannen nyligen har kommit tillbaka från ett två månaders långt skadeuppehåll, men gårdagens insats var inte mycket att hänga i granen. Var inte vän med bollen och såg otajmad ut för det mesta. Från straffpunkten var han dock sig lik.

Daniel James: 5,5

Inbytt 60. James var inte på något sätt dålig när han kom in, men blir ändå svår att godkänna. Hotade vid något tillfälle men lyckades egentligen inte få någonting uträttat.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 60. Svårt läge att komma in i men till skillnad från James bidrog Rashford med betydligt mer. Beslutsfattandet såg, för ovanlighetens skull, bra ut hos 21-åringen, som tog tag i det offensiva spelet på ett annat sätt än sina övriga kolleger där framme.

Andreas Pereira n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!