Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målrekord slaget & tangerat; Gomes lugnar; U18-match inställd

Dagens nyhetssvep är inte av det matigaste slaget, men det är ju klart att ni vill läsa om Angel Gomes lugnande skadebesked ändå? Vi går också igenom det rekord som United blev av med – och inte blev av med – under gårdagskvällen.

I övrigt har U18-lagets match mot West Bromwich blivit inställd.

United av med målrekord

Efter Leicesters demolering av Southampton igår kväll, som slutade med en sensationell 9-0-vinst för ”The Foxes” på sydkusten, har United nu inte längre rekordet för den största bortasegern under Premier League-eran. Det tidigare rekordet, som sattes 1999, var det 8-1-resultat som United spelade till sig borta mot Nottingham Forest.

Embed from Getty Images

Däremot behåller Manchester United (om än i delad ledning) fortsatt sitt rekord för störst seger som sattes mot Ipswich på Old Trafford 1995. Då vann United också med 9-0.

Gomes med lugnande besked

Under gårdagskvällen slog Uniteds U23-lag Stoke Citys dito på hemmaplan med 3-1. Vad som oroade var dock att Angel Gomes, som spelat två matcher från start och två som inhoppare i seniorlaget under säsongen, tvingades kliva av med en befarad skada.

Nu kommer 19-åringen med lugnande besked. På sin twitter skriver Gomes att skadan ”inte var någonting seriöst” utan att bytet endast var en försiktighetsåtgärd.

U18-match inställd

Uniteds U18-lag skulle ha spelat mot West Bromwichs dito under dagen – men den matchen har nu blivit inställd. Anledningen är en vattensjuk plan som inte går att spela på. När matchen kommer att spelas istället är ännu oklart.