Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bournemouth – Manchester United

Embed from Getty Images

Ljus i tunneln eller ett snälltåg på väg i full fart? Det är frågan man får ställa sig kring Manchester United just nu. Efter segern mot Chelsea i ligacupen andas den röda delen av staden åter lite optimism. Krysset mot Liverpool har följts upp av två segrar och Bournemouth känns, i alla fall på förhand, som ett motstånd som är klart överkomligt även för Manchester United hösten 2019.

Manchester United

Visst, Ole Gunnar Solskjaer roterade på vissa positioner, men det var ett kanske oväntat starkt Manchester United som fällde Chelsea ur ligacupen på Stamford Bridge på onsdagskvällen. Tolkningen var att Solskjaer prioriterar cupen och ser det som en titel möjlig att vinna. Hur pass det spiller över på ett ligamöte med Bournemouth bara tre dagar senare återstår att se. Med tanke på att Partizan Belgrad väntar hemma på Old Trafford på torsdag borde det ändå innebära starkast möjliga lag nu och en viss rotation nästa vecka.

Frågan är hur Solskjaer tänker vid valet av formation. Det blev fyra backar mot Norwich, det blev fem mot Chelsea. Bournemouth torde, på svårighetsskalan, placera sig mellan de bägge lagen vilket gör det rätt svårt att sia i hur backlinjen ser ut. Känslan är att Victor Lindelöf skulle må bra av att vila, men det kan lika väl ske på torsdag. Brandon Williams borde i rimlighetens namn kunna starta borta mot Bournemouth om han kunde göra det mot Chelsea. Harry Maguire spelar och det torde Aaron Wan-Bissaka också göra.

Embed from Getty Images

Jag hör personligen till de som inte skulle tveka på att spela Sergio Romero på lördag, men med tanke på att det som sagt vankas rotation i Europa League så spelar David de Gea nu.

Scott McTominay har blommat upp som höstens absolut bästa mittfältare och är snudd på så given man kan vara på det defensiva mittfältet. Bredvid sig borde han få en annan pånyttfödd spelare. Fred kanske inte har varit gnistrande bra, men sett till brassens första år i Manchester håller han på att ta stora steg framåt i detta nu. Självförtroendemässigt verkar han gå hand i hand med laget som sådant och samarbetet med McTominay har också sett okej ut. Framför duon är det frågan om vem som får chansen. Det lutar måhända åt Jesse Lingard, det kan bli Juan Mata medan jag personligen skulle kunna tänka mig att ge Andreas Pereira chansen.

Embed from Getty Images

Brassen har trots allt den offensiva mittfältsrollen som sin kanske bästa utgångsposition, även om han fått alternera på kanterna och till och med defensivt en del. Framåt torde trion Marcus Rashford, Anthony Martial och Daniel James få förtroendet. Rashford boostade självförtroendet rejält med sitt straffmål och sin briljanta frispark sist och har sett bra ut på sistone, Martial gjorde mål mot Norwich medan James med sin yvighet och sin högerfot utgör ett hot alldeles oavsett motstånd.

Möjlig startelva:

Bournemouth

Bournemouth ja. Vi diskuterade tidigare att det var ett rätt behagligt motstånd för Manchester United så här i inledningen av november. Det behöver det nödvändigtvis inte vara. Bournemouth har skrapat ihop lika många poäng (13) som Manchester United och gjort lika många mål (13) så här långt. Eddie Howes mannar har släppt in tre bollar fler än United, vilket placerar lördagens motståndare på en nionde plats efter tio spelade omgångar.

Det mest uppseendeväckande med Bournemouth just nu är kanske ändå att man inte gjort mål på 270 minuter fotboll. Förlusten mot Arsenal den 6 oktober har följts av två 0-0-matcher mot Norwich och Watford. Speciellt mötet med Watford var en match man borde ha vunnit, men krutet har varit onödigt vått i avslutningsfasen för de svartröda.

Embed from Getty Images

21-årige Aaron Ramsdale har gjort målvaktspositionen till sin denna säsong och har spelat alla tio ligamatcher hittills. Framför sig lär han få en rak fyrbackslinje bestående av Diego Rico, Nathan Aké, Steve Cook och Adam Smith. Eddie Howe har roterat sparsamt i backlinjen i år och förklaringen är väl tämligen enkel. I ett anonymt lag är backlinjen synnerligen anonym och alternativen inte jättemånga. På mittfältet har Bournemouth spelat lite mindre rakt. Danske Philip Billing har gjort Jefferson Lema sällskap på det defensiva mittfältet medan yttrarna getts mer offensiva utgångspositioner.

Embed from Getty Images

Ryan Fraser lär ta hand om högerkanten medan det kanske är mer öppet vem som går till vänster. Arnaut Danjuma fick förtroendet sist, bara för att bli utbytt efter dryga timmen mot Harry Wilson. Utgångstipset nu är att Wilson spelar. Liverpoollånet står noterad för tre ligamål hittills i år. Framåt hittar vi en annan Wilson, nämligen Callum som gjort fem mål i år och med det är lagets bäste målskytt. Joshua King kompletterar elvan. Den tidigare Unitedspelaren har inte fått målskyttet att lossna helt i år och står på två fullträffar hittills.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har mött Bournemouth 16 gånger och har avgått med segern elva gånger. Facit på bortaplan är inte särdeles smickrande för att vara United och Vitality Stadium får därmed anses vara en rätt svårspelad arena. Raden på 8 matcher är 4-2-2 och det positiva får vi hitta i att United vunnit de tre senaste mötena. Det allra senaste, för på pricken nästan exakt ett år sedan, vann man med 2-1. Marcus Rashford avgjorde på stopptid då.

Visste ni att…

 • Domaren Chris Kavanagh inte dömt United tidigare?
 • Eddie Howe vann sin första match mot Manchester United men efter det har sju matcher utan seger?

Matchfakta

Bournemouth
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Lördagen den 2 november 2019, 13.30
Plats: Dean Court, Bournemouth
Teve: Viasat Sport Premium/Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, december)
 • Dalot (ljumske, inget datum)
 • Fosu-Mesah (knä, januari)
 • Matic (skadad, inget datum)
 • Pogba (vrist, december)
 • Shaw (hamstring, inget datum)
 • Tuanzebe (höft, inget datum)
Tveksamma:

 • Gomes (fot)
 • Lindelöf (skadad, stor chans)
 • Maguire (skadad, stor chans)
 • Rashford (skadad, stor chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 7:e3-4-313-1013
Borta:11:e1-2-25-65
Bästa målskytt: Rashford (5)
Disciplin: 21 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O3/10AZ AlkmaarBEL0-0
F6/10NewcastleBPL0-1
O20/10LiverpoolHPL1-1
V24/10PartizanBEL1-0
V27/10NorwichBPL3-1
V30/10ChelseaBLC2-1

Bournemouth

Skador:

 • Brooks (fot, ev. 9 november)
 • Daniels (knä, inget datum)
 • Gosling (ljumske, november/december)
 • Stanislas (knä, december)
Tveksamma:

 • inga tveksamma
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 9:e3-4-313-1313
Hemma:14:e1-3-17-76
Bästa målskytt: Wilson (5)
Disciplin: 20 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V20/9SouthamptonBPL3-1
F25/9BurtonBLC0-2
O28/9West HamHPL2-2
F6/10ArsenalBPL0-1
O19/10NorwichHPL0-0
O26/10WatfordBPL0-0

United mot Bournemouth

Totalt: 1611-3-234-13
Premier League: 86-1-117-7
Borta: 84-2-213-10
SENASTE MÖTENA
V2017-12-13HPL1-0
V2018-04-18BPL2-0
V2018-11-03BPL2-1
V2018-12-30HPL4-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2015-12-12BPL1-2
V2016-08-14BPL3-1
V2018-04-18BPL2-0
V2018-11-03BPL2-1

Domare: Chris Kavanagh

Assisterande: Massey-Ellis, Hatzidakis, fjärdedomare: Jones, VAR: Dean, assisterande VAR: Child.
M
PL 2019/20:724004
PL 2018/19:2475115
PL totalt:471572212
Snitt (2018-20):3,20,030,030,29
Alla domare 2018/19:3,30,050,080,22
MVOF
Dömt United:0000
Dömt Bournemouth:4103