Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Chelsea – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Under onsdagskvällen spelade Manchester United 2-1 mot Chelsea på Stamford Bridge. Ole Gunnar Solskjaers lag stod för en stark första halvlek med framförallt ett bra presspel som resulterade i en 1-0-ledning. Efter slarv och en bra individuell prestation kunde dock Michy Batshuayi kvittera under den andra halvleken.

Hur matchen slutade? Det vet vi nog alla vid det här laget. Men det viskas om en hejdundrans frispark signerad Marcus Rashford, som i slutändan tog United vidare till ligacupens kvartsfinal.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Kunde inte göra något på målet och stod i övrigt för en godkänd insats. Behövde egentligen inte ingripa särskilt många gånger matchen igenom.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Fick både agera wingback och traditionell ytterback under matchens gång. Och även om jag personligen kan önska en gnutta mer offensivt så är han lika betryggande defensivt som alltid.

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 66′. En godkänd insats av svensken. Missade ett par passningar men löste det i övrigt okej till höger i trebackslinjen. Byttes ut med en lättare skadekänning till förmån för ett formationsbyte, men bör vara tillbaka till helgen igen.

Embed from Getty Images

Harry Maguire: 6

Står egentligen för en rätt bra match. Men misstaget som leder fram till Chelseas kvittering är för stort för att insatsen i helhet ska kunna dra in ett högre betyg än godkänt.

Marcos Rojo: 6

Bidrar emellanåt till ett halvsvagt passningsspelet och är inte hundraprocentig positionsspelet, men i slutändan gjorde han ändå tillräckligt för att vi skulle kunna vinna matchen. Spelar bättre än väntat – vilket är ett rejält plus.

Brandon Williams: 7,5

Ytterligare en imponerande insats av 19-åringen. Lyckades stänga ned Chelseas Callum Hudson-Odoi utan problem och stod i övrigt för ett tryggt passningsspel och inspirerande offensiva räder. Om han fortsätter så här bör han snart vara Ole Gunnar Solskjaers förstaval till vänster i backlinjen.

Embed from Getty Images

Scott McTominay: 8

En monstruös första halvlek som mattades ut en gnutta (men bara en liten) i den andra. Vilket utropstecken skotten har varit den här säsongen! Löpkapacitet och robusthet kombineras med ett skarpt positionsspel och ett jävlar anamma som det här laget sannerligen mår bra av.

Fred: 7

Har utan tvekan steppat upp de senaste matcherna (fanns i och för sig knappt någon annan väg än uppåt). Står för en trygg och varierande passningsfot som i många fall saknas i andra delar av laget. Presspelet är han också stark i, vilket resulterade i den frispark som Marcus Rashford förvaltade med bravur.

Daniel James: 7

Ordnar återigen en straff och hotar ständigt med sin kvickhet. Skulle dock önska att han lyckades blanda sig i en aning mer i spelet då han kan försvinna från matcherna emellanåt. Defensivt är han alltid ett föredöme.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 6

Utbytt 66′. Det fungerar fortfarande inte för Lingard den här säsongen. Stod inledningsvis för en fin räd som mycket väl kunde ha resulterat i mer – men sedan händer det liksom ingenting. I presspelet bidrar han i slutändan tillräckligt för ett godkänt betyg, men det är knappt. Frustrerande var ordet.

Marcus Rashford: 8,5

Utbytt 80′. Två mål på bortaplan mot Chelsea – varav en frispark av guds nåde – går inte att belöna på annat vis än med ett strålande betyg. Var inte superdelaktig i övrigt, men vad gör det en sån här kväll?

Embed from Getty Images

Anthony Martial: 6,5

Inbytt 66′. Kommer in och blir en viktig uppspelspunkt som också välbehövligt kan hålla i bollen. Var också nära på att skruva in trean i bortre krysset. Kunde dock ha gjort det bättre vid ett par kontringstillfällen.

Andreas Pereira: 6,5

Inbytt 66′. Håller i bollen bra och bidrar med pigga ben just när det började se trögt ut på sina håll. Ett inspirerande inhopp allt som allt.

Ashley Young: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.