Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Everton – Manchester United 0-3

Efter ännu en övertygande seger utökade United sin vinnarsvit till fem matcher, denna gång mot Everton som besegrades med 3-0 i FA Women’s Continental League Cup. Lauren James, Katie Zelem och Amy Turner stod för målen som innebar att man vunnit två av två matcher i turneringen.

Casey Stoney ställde upp laget med exakt samma startelva som i föregående match, då man mötte Reading. United började matchen helt klart bäst, men trots stort bollinnehav lyckades man inte skapa några farligheter i matchens inledning. Det var inte förrän efter nästan en kvart, vilket är lång tid sett till vad man är van vid med detta lag, som United skapade matchens första riktigt bra målchans. Leah Galton förvaltade en förlupen boll efter en hörna men lyckades inte få den i när bakom Evertonmålvakten Tinja-Riikka Korpela.

United fortsatte sin höga press och var klasser bättre än Everton, vilket resulterade i matchens första mål ett par minuter senare efter att den alltid lika hårt jobbande Kirsty Hanson vunnit boll högt upp i banan och sedan stod för en fantastisk framspelning till Lauren James. James gjorde inget misstag och Uniteds ledning var ett faktum.

United öste på och Everton hade inte mycket att sätta emot. Katie Zelem och Jackie Groenen styrde mittfältet med järnhand, och Haley Ladd, som spelat upp sig ordentligt på sistone, fick alltmer utlopp för sin kreativitet. James, Millie Turner, Groenen och Hanson hade alla halvchanser att öka på Uniteds ledning men man gick till halvtidsvila med en uddamålsledning som minst sagt kändes i underkant.

Andra halvlek började i samma anda som första slutat. United tryckte på och skapade chans på chans. Evertons enda riktiga läge uppstod i 66:e minuten då Inessa Kaagman kom fri med Mary Earps som skickligt fick en hand på bollen, som sedan kunde rensas undan av Unitedförsvaret som då kommit ikapp.

Matchen började närma sig slutet när James gjorde en raid in i Evertons straffområde. Försvararna var i vanlig ordning chanslösa och hade inget val än att dra ner vår nummer 16, och domaren pekade således på straffpunkten. Kapten och straffläggare Zelem satte 2-0 utan någon större dramatik, och med ett Evertonförsvar i upplösningstillstånd kunde den inte så notoriska målskytten Amy Turner förvalta en dålig rensning och dundra in slutresultatet 3-0 bakom Korpela.

Nu väntar ett uppehåll för United som är tillbaka i action den 17 november då man gästar Chelsea i Women’s Super League.