Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rangnick intresserad av United; Ny X-faktor eftersökes

Ralf Rangnick har tackat nej till jobbet i Bayern München – men öppnar för Manchester United, om vi ska tro tysk media. I övrigt rapporteras Ole Gunnar Solskjaer främst vara på jakt efter en spelare som kan spela både på högerkanten och centralt.

Annars? Jo, ni får ett matigt sillysvep att ta er igenom. Bland annat sägs United nu leta efter en ny typ av ”X-faktor” i sina måltavlor.

Rangnick väntar på United-jobbet?

När Bayern München i veckan deklarerade att huvudtränare Niko Kovac fått lämna sin post dök Ralf Rangnick tidigt upp som en het ersättare. Nu har det däremot svängt och, enligt den tyska tidningen Sport Bild, ska den tidigare tränaren och tillika sportchefen i RB Leipzig deklarerat sitt nej tack. Istället ska den tidigare Arsenal-managern Arsene Wenger nu ligga närmst till hands för Bayern.

Hur detta påverkar Manchester United? Jo, Christian Falk, som arbetar för Sport Bild, menar nämligen att Rangnick fortsatt är en möjlighet för United om Ole Gunnar Solskjaer får sparken. ”Rangnick är intresserad”, skriver Falk på twitter.

Silly, silly, massor utav silly

Under det senaste dygnet har vi fått en hel del rapporter gällande transfers och sillyseason, därav bjuds det på ett matigare segment av just detta i dagens nyhetssvep.

”Högermittfältare en prioritet”

Vi beger oss inledningsvis till Mark Ogden, på ESPN, som menar att Ole Gunnar Solskjaer har identifierat högersidan av sitt mittfält som den lagdel att förstärka först. Han menar först och främst att Solskjaer har blivit informerad av sin överordnade Ed Woodward att han fortsatt sitter säkert på jobbet, och att han nu tittar på potentiella värvningar som behövs göras.

Embed from Getty Images

”United-källor” ska ha sagt att klubben endast kommer att värva i januari om en av de långsiktiga måltavlorna blir tillgängliga. Men Solskjaer ska också vara på det klara över hur viktigt det är att förstärka högersidan av mittfältet. Han menar att det behövs en offensivt skicklig högermittfältare framför den defensivt skicklige Aaron Wan-Bissaka för att boosta hotet från den delen av laget.

Här nämns Borussia Dortmunds Jadon Sancho som en långsiktig måltavla, men Solskjaer sägs främst vilja ha in en spelare som kan stärka det centrala mittfältet på samma gång. Han ska även vilja ha in en en anfallare samt en renodlad mittfältare i bygget, men en högermittfältare benämns som prio ett.

”Ny typ av X-faktor eftersökes”

Över på Evening Standard menar James Robson att United kommer att leta efter en ny typ av X-faktor framöver. Tidigare har den typen av spelare varit mer marknadsmässigt attraktiva spelare (läs Gareth Bale, Angel Di Maria, Radamel Falcao etc), men nu ska den beskrivningen alltså ha skiftat.

Framöver tittar klubben snarare på spelare med en attityd för att skapa den vinnarmentalitet som saknats under så lång tid sedan Sir Alex Ferguson tackade för sig, menar Robson. Där nämns Darren Fletcher som ett exempel – en spelare som höll en extrem jämnhet i sina prestationer. Och att Scott McTominay fått ett sånt lyft den här säsongen sägs med tanke på detta inte vara någon överraskning.

Embed from Getty Images

En spelare som klubben värvat på senare dagar i form av Alexis Sanchez uppges inte ha just den mentala styrkan som efterfrågas. Trots att han spelat för stora klubbar som Barcelona och Arsenal, så krävs det mycket annat för att spela i en klubb som United, menar Robson.

Klubben kommer inte att panikvärva i vinter, utan snarare vara väldigt måna om att få in ”rätt” spelare. Om inte den spelaren finns tillgänglig? Då väntar man hellre till sommaren. Spelare som nämns som potentiella måltavlor är Jadon Sancho, Mario Mandzukic (trots att han inte är i 23-årsåldern vilket är klubbens ideala ålder på nyförvärv), Richarlison, Emre Can, James Maddison, Erling Håland och Moussa Dembele (Lyons anfallare, inte den tidigare Tottenham-mittfältaren).

Maddisons prislapp

Den lokala tidningen i Leicester, Leicester Mercury, har skrivit en artikel gällande James Maddison och vad som möjligtvis komma skall. I stora drag menar de att den offensiva mittfältaren är hett eftertraktad, av såväl United, Liverpool och Tottenham, men att det är osannolikt att han lämnar redan i vinter.

Bland annat hänvisar de till The Times som skriver att Leicester minst vill ha trippelt så mycket pengar gentemot vad de köpte sin guldklimp för – alltså runt 60 miljoner pund.