Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Partizan Belgrad 3-0

Embed from Getty Images

Manchester United städade av Partizan Belgrad med 3-0 på Old Trafford och säkrade därmed avancemang till slutspelet i Europa League. Mason Greenwood, Anthony Martial och Marcus Rashford blev Uniteds målskyttar i en match där segern borde ha blivit betydligt större.

Framför allt var United väldigt bra i första halvlek. Vår 2-0-ledning i paus var ordentligt i underkant. Andra halvlek var bara några minuter gammal när 3-0-målet kom och därefter föreföll det vara så att de båda lagen bestämde sig för att det fick räcka.

I betygsättningen struntar jag mestadels i det som skedde den sista halvtimmen. Jag tar emellertid hänsyn till motståndets kvalitet. United var bra men Partizan gjorde det också enkelt för oss att vara bra.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Var precis så sysslolös som en målvakt i Manchester United ska vara.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Spelade med en offensivare utgångsposition än vi har vant oss vid. Är ändå på plats defensivt när det behövs. Hade tidigt två fina inlägg – där United faktiskt hade gott om spelare i boxen – som kunde ha resulterat i ett par assists. 

Harry Maguire: 5,5

Mestadels en lugn match men ett par sämre ingripanden drar ner betyget.

Marcos Rojo: 6,5

Får ensam täcka stora ytor då Young sällan befann sig i försvarsposition. Klarar det galant. Nosar på ett högre betyg men Partizans anfallsförmåga var för dålig för att han verkligen skulle testas.

Ashley Young: 5

Varnad. 1 assist. Spelar med en väldigt offensiv utgångsposition. Fin assist till Rashford. I stora delar av matchen struntar han nästan i defensiven, illustrerat av att både Rashford och Greenwood vid något tillfälle hamnar i vänsterbacksposition. Kommer undan tack vare att Partizan är så dåliga.

Scott McTominay: 6

Utbytt 75. Missade några enkla passningar och har, precis som mot Bournemouth, inte samma energi som tidigare under säsongen. Ändå ett klart godkänt dagsverke. På förhand tyckte jag att han skulle vilas. När det var uppenbart att United skulle vinna bekvämt tyckte jag att det var läge för ett tidigt byte. Så blev det inte och istället klev han av skadad med kvarten kvar att spela. Det kändes väldigt förutsägbart.

Fred: 6

Utbytt 63. En vansinnig bakåtpassning i andra halvlek, ett dumt skottförsök i första (Fred, tillsammans med Rojo och Pereira, borde åläggas med skottförbud). Vinner några bollar och är noggrann men oambitiös i passningsspelet. 

Mason Greenwood: 7,5

1 mål, 1 assist. Förhållandevis lite involverad i spelet men det spelar mindre roll när du lämnar planen som målskytt och framspelare. Gör det matchvinnande målet med en oerhört behärskad prestation. Vinner sedan bollen – den typen av offensiva bollvinster såg vi ofta från Greenwood på juniorlagstiden – när Martial säkrar segern. Fin passning som sånär ger Martial friläge i andra halvlek. Bör dock kunna komma till fler än ett avslut i en sån här match.

Juan Mata: 7

Med enorm marginal säsongsbästa från Mata. Han är spindeln i nätet och hans bollflyttande är en starkt bidragande orsak till Uniteds fina offensiva spel. Samtidigt väldigt lite involverad i de avgörande momenten (borde dock ha fått en tidig assist då han serverade Rashford) och han kommer inte till något avslut i matchen. 

Marcus Rashford: 7,5

Utbytt 67. 1 mål, 1 assist. Stor målsumpare i första halvlek. Borde ha gjort minst två mål efter en kvart. En annan dag och framför allt mot ett annat motstånd kan de missarna vara matchavgörande. Står ändå för assisten till Greenwoods mål och dödar sedan matchen tidigt i andra halvlek. Att han kommer till så många avslut är väldigt positivt och förhoppningsvis sparar han effektiviteten till då det verkligen behövs.

Anthony Martial: 7,5

1 mål. Martials fotarbete före 2-0 är matchens stora behållning. Utöver det väldigt viktig som referenspunkt i offensiven och han har bud på fler mål.

James Garner: n/a

Inbytt 63. Kom in när lagen hade bestämt sig för att bara spela av matchen. Vann några bollar och spelade säkert men fick egentligen ingen ärlig chans att visa vad han går för.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 67. Byttes in som ytterforward men fick flytta ner på det centrala mittfältet när McTominay klev av.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att bedömas.