Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guldbollen till Victor Lindelöf

För andra året i rad går Guldbollen, priset för Sveriges bästa fotbollsspelare, till Manchester Uniteds Victor Lindelöf. Han är med detta den blott andra spelaren som får priset två år i rad, efter Zlatan Ibrahimovic.

Motiveringen från juryn löd:

Priset går till en spelare som varit en del av ett starkt landslagsförsvar och etablerat sig som nyckelspelare i ett världslag på Europas största scener.

I sitt tacktal från landslagets läger på Cypern sa Lindelöf:

”Det är många jag vill tacka. Speciellt min fru Maja och min son, som betyder mest för mig. Sen vill jag tacka alla ledare och spelare här som litar på mig och mina kvaliteter här i landslaget. Sen vill jag rikta ett extra tack till de som betytt mycket för mig i tidigare fotbollsår. Ett extra stort tack till Danne Östling som fick mig att hitta tillbaka till kärleken för fotboll. Sen vill jag tacka Kalle Granath och Stefan Bärlin för att dom lät en 15-åring spela A-lagsfotboll i VSK.”

Detta är tredje gången en spelare i Manchester United får Guldbollen, med Lindelöfs vinst förra året och Zlatans 2016 som de två tidigare.

Utöver att vinna Guldbollen vann Lindelöf föga förvånande också pris som bästa back. Zlatan Ibrahimovic å sin sida tog hem titeln som bästa anfallare.

Vi på Muss önskar ett stort grattis!