Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: England EM-klara efter jättekross

Embed from Getty Images

Det blev en tämligen målrik afton för de flesta United-spelarna som under kvällen representerade sina respektive landslag. Bland annat säkrade England en EM-plats när man asfalterade Montenegro och en viss Marcus Rashford var på spelhumör.

I övrigt noterar vi att Angel Gomes stod för en avgörande insats när hans England besegrade Portugal.

Harry Maguire, Marcus Rashford, Dean Henderson (England)

EM-kval. Lejonen tog en övertygande seger när Montenegro besegrades hemma på Wembley med förkrossande 7-0. Harry Maguire gjorde 90 minuter och höll tätt där bak, medan Marcus Rashford var på humör längre fram i banan och visade att formen fortsatt är god. 22-åringen stod för ett mål samt ett fint förarbete till det sjätte målet. Dean Henderson fick däremot se matchen från bänken.

Kieran O’Hara (Irland)

Träningsmatch. När Irland träningsspelade mot Nya Zeeland under kvällen vaktade den utlånade United-keepern Kieran O’Hara målet och fick släppa en boll förbi sig när man vann med 3-1. Även Lee O’Connor som i somras lämnade United för Celtic fanns med från start hos irländarna.

Tahith Chong (Nederländerna U21)

EM-kval. Nederländerna avväpnade under kvällen enkelt Gibraltar och vann med 6-0. För Tahith Chongs del blev det ett inhopp med kvarten kvar att spela.

Ethan Galbraith (Nordirland U21)

Träningsmatch. Ethan Galbraith spelade från start när Nordirland spelade 1-1 hemma mot Ungern ikväll.

Angel Gomes (England U20)

U20 Elite League. England körde över Portugal med hela 4-0 och från United hittar vi Angel Gomes. Om han bidrog till segern? Det kan man säga, den lille bolltrollaren stod för två assists och ordnade dessutom en straff i storsegern. Storebror uppmärksammade givetvis detta.

https://twitter.com/RicoGomes11/status/1195017380734353414

Dillon Hoogewerf (Nederländerna U17)

Träningsmatch. Nederländerna, med Dillon Hoogewerf i laget, tog under kvällen emot USA:s U16-landslag i en match som slutade 3-3. Hoogewerf noterades för en assist.