Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kontraktserbjudande till Chong; Valencia cupmästare; Matic hyllar Mourinho

En lugn nyhetssöndag bjuder på nyheten att Manchester United ska ha erbjudit Tahith Chong nytt kontrakt. Att Antonio Valencia har tagit hem ytterligare en titel, samt att Nemanja Matic hyllar José Mourinho. 

Söndag och landslagsuppehåll brukar innebära färre nyheter. Ingen skillnad idag då vi tvingas ta till oss lite mer lättsamma nyheter, samt ta in nyhet från en källa som är allt annat än pålitlig.

United erbjuder nytt kontrakt till Chong

Embed from Getty Images

Tahith Chongs vara eller icke vara i United börjar bli till en följetong. Nu påstår Metro, (en högst opålitlig källa) att Manchester United erbjudit ett nytt kontrakt till den unga holländaren vars nuvarande går ut efter säsongen. Chong har haft svårt att få speltid i Manchester United efter att ha stått för några mindre bra prestationer i början av säsongen.

Han är oavsett vad en stor talang och det påstås att Juventus är en av klubbarna som är på jakt efter honom. Enligt Metros källor ska kontraktsförslaget vara på 25 000 pund i veckan, inklusive bonusar. Manchester United ska vara självsäkra på att Chong kommer skriva på kontraktet och att en anledning till att han ännu inte lyckats i United ska vara att han har fått för mycket speltid innan han var fullt redo.

I slutet av artikeln nämns det också att Chong och Angel Gomes förväntas bli utlånade i januari.

Valencia vann cupen i Ecuador

Som bekant vände Antonio Valencia hem till Ecuador under sommaren och han gick till huvudstadsklubben LDU Quito och under lördagskvällen vann laget den ecuadorianska cupen. Detta trots att man förlorade mot Delfin med 3-1, men då man hade med sig 2-0 från hemmamötet vann man efter fler gjorda bortamål.

Därmed drygade Antonio Valencia ut prisskåpet ytterligare. Sedan tidigare hade han vunnit 10 titlar.

Hur Valencia skötte sig under matchen är oklart, den informationen jag har fått ut är att han i alla fall startade den andra finalen.

Matic döper arena efter Mourinho

Embed from Getty Images

Att Nemanja Matic och vår före detta tränare José Mourinhos relation var god är de flesta fullt medvetna om, men har alla varit medvetna om exakt hur god den har varit? Nu menar nämligen våra norska kollegor på United.no att vänskapsrelationen gått såpass långt att Nemanja Matic döpt en arena efter Mourinho.

I serbens hemby har Matic skänkt pengar för att klubben FK Jedinstvo ska kunna bygga sig en ny arena och nu har Matic bestämt att den ska döpas till “Special Pitch”, som i en hyllning till José Mourinho som tränade Matic i både Chelsea och Manchester United.