Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Resultat (damlaget): Manchester United – Leicester City 11-1

Manchester United gjorde processen kort med Leicester i damernas ligacup. Redan efter 61 sekunder tog United ledningen genom Jess Sigsworth och sedan rullade det på. Segersiffrorna skrevs till slut till osannolika 11-1 för Uniteds största hemmaseger någonsin.

Huvudpersonen för dagen blev Ella Toone, som blev femmålsskytt. Därmed har hon gjort tio mål på tre matcher mot Leicester. Då hade Toone dessutom ytterligare en boll över mållinjen, vilket domarna blundade för.

Förutom Toones fem mål och Sigsworths inledande mål så skrev även Lizzie Arnot, Kirsty Smith, Jane Ross, Hayley Ladd och Lauren James in sig i målprotokollet. För Smith och Ladd var det första målen som Unitedspelare.

I Uniteds mål debuterade Aurora Mikalsen.

Tack vare utklassningssegern är United i praktiken klara för kvartsfinal i FA Women’s League Cup. Så länge vi undviker en niomålsförlust mot Birmingham i den sista gruppspelsmatchen är saken klar, medan allt bättre än en sexmålsförlust säkrar gruppsegern.

En utförlig matchrapport kommer.

Manchester United – Leicester City 11-1 (6-1)

FA Women’s League Cup, gruppspel, 21 november


 1-0 ( 2  ) Jess Sigsworth
 2-0 ( 7  ) Lizzie Arnot (Toone)
 3-0 (21  ) Ella Toone (Ross)
 4-0 (40  ) Kirsty Smith (McManus)
 5-0 (43  ) Ella Toone (Sigsworth)
 5-1 (44  ) Smith
 6-1 (45  ) Ella Toone
 7-1 (70  ) Jane Ross (Sigsworth)
 8-1 (73  ) Ella Toone (M Turner)
 9-1 (83  ) Hayley Ladd
10-1 (87  ) Ella Toone (Arnot)
11-1 (90+1) Lauren James (Harris)


Uniteds lag: Mikalsen; Smith (Harris 60), McManus, M Turner, Ökvist; Green (James 66), Zelem (Ladd 46), Toone; Sigsworth, Ross, Arnot


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK