Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sheffield United – Manchester United 3-3

Det blev ett drama av sällan skådat slag på Bramall Lane när Manchester United plockade med sig en pinne i bagaget under kvällen. Första halvlek var något av det sämsta man presterat under säsongen så här långt, och inledningen på andra var inte särdeles munter den heller. Osannolikt nog lyckades man vända 0-2 underläge till 3-2, men på stopptid skulle man typiskt nog tappa segern efter ett VAR-granskat mål.

Betygen i en match som den här blir givetvis en aning svåra att sammanställa då United blev ett helt annat lag de sista tjugo minuterna där vissa spelare höjde sig. Spelare som Phil Jones, Andreas Pereira och Anthony Martial kan vi i alla fall brasklappa för och säga att det inte blir några högre betyg där.

David de Gea: 6

De Gea släpper förvisso tre mål bakom sig, vilket i sig inte är godkänt, men ha då i åtanke att han räddade första läget som ledde till mål och att han så när lyckades avvärja McBurnies kvittering. Andra målet kunde han möjligen ha gjort det bättre på, men det var egentligen den enda plumpen i protokollet för spanjorens del.

Aaron Wan-Bissaka: 5,5

Varnad. Känns inte helt bekväm i rollen som wingback men kommer mer till sin rätt när man går över till en fyrbackslinje. Kommer fram i planen en del gånger men får inte ut så mycket av det i slutändan. Ofta trygg med bollen och defensivt sköter han sig i vanlig ordning, men drar dock på sig en varning för en småful tackling.

Victor Lindelöf: 5

Svensken hade det tufft i afton, inte minst i det fysiska spelet där han ofta blir undanplockad. Även om han inte på något sätt direkt bidrar till något baklängesmål, ligger trots allt stort ansvar på mittbackarna, för att få saker och ting att fungera, och idag var det sannerligen inte mycket som fungerade.

Harry Maguire: 5

Tillbaka där det en gång började för Maguire. I den här matchen började det dock inte bra, varken för han eller Uniteds del. En liten höjning blir det dock för både Maguire och Lindelöf, när Jones inte längre behöver hålla honom i handen. Vinner som vanligt allt i luftrummet men kunde nog agerat bättre både på Sheffields andra och tredje mål.

Phil Jones: 4

Utbytt 46′. Många med mig blev säkerligen en aning förvånade när Jones namn dök upp i startelvan, och är man femtevalet på positionen ger det såklart dåliga vibbar. Visade en än gång att han inte håller måttet, vilket exemplifieras när han bjuder hemmalaget på ledningsmålet. Phil Jones är som en chokladask, om ni förstår.

Brandon Williams: 6

Embed from Getty Images

Varnad. En av de bättre utespelarna i dagens United, i svag konkurrens ska dock sägas. Williams börjar hursomhelst visa på allvar att han kan ta över vänsterbacksplatsen, även om det kanske är aningen tidigt än. Spelar med högt självförtroende och visar ingen respekt mot de han möter, trots ålder och erfarenhet. Ett par rookie-misstag kan man givetvis köpa, när han väger upp det med att skjuta in den vackra, och ack så viktiga kvitteringen.

Fred: 5

Brassen hade svårt att komma in i matchen och hämmades troligen av McTominays frånvaro. Har haft en uppåtgående form och visat att kvaliteten finns där. Att dagens insats skulle ta stryk på självförtronde eller dylikt är nog inget man behöver oroa sig för.

Andreas Pereira: 4

Utbytt 73′. Om Fred hade det tufft på mitten idag var det inget mot vad brasse nummer två hade det. Pereira personifierar mycket av det dagens United saknar, nämligen kvalitet. Sådana här insatser är resultatet av att man inte plockade in en eller två mittfältare i somras. Det som sticker ut är givetvis bjudningen som leder till Sheffields 2-0 mål.

Marcus Rashford: 6

Rashford hade ingen vidare afton och försökte sig på enmansshower lite alltför ofta. Förklaringen är sannolikt den att hans form har varit strålande på sistone, men idag tog det liksom stopp. När United dock bestämde sig för att vända matchen var givetvis 22-åringen högst bidragande och stod för både mål och assist, då är det svårt att inte sätta godkänt.

Daniel James: 6

James hade precis som Rashford också svårt att komma in i matchen ordentligt och hotade inte på samma sätt han gjort tidigare… fram till när United fick momentum, då vart det fart på walesaren, som också stod för en av matchens prestationer när han assisterade till Rashfords 3-2 mål. Hade sedan ett par fina sekvenser när ytorna öppnades i slutet av matchen.

Anthony Martial: 4

Utbytt 84′. Ingenting fungerade för fransmannen idag. Touchen var inte där och hade dessutom problem i det fysiska spelet mot Jagielka och O’Connell. Att det inte var Martials dag bekräftades inte minst av kroppspråket som var allt annat än glatt.

Jesse Lingard: 5

Inbytt 46′. Lingard bytte med Jones och kom in med lite energi framåt i banan. Gjorde dock inget spektakulärt och när det vankades vändning var han egentligen inte inblandad.

Mason Greenwood: 6

Inbytt 73′. Spelade egentligen för kort tid för att få ett betyg, men när man gör sitt första Premier League-mål någonsin, vilket dessutom innebar att upphämtningen var fullbordad, blir det givetvis betyg, och ett godkänt sådant. Borde nog blivit inbytt tidigare, speciellt med tanke på att det var Pereira han bytte med.

Axel Tuanzebe: N/A

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas (men skönt att se honom tillbaka på planen igen).