Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Haaland-gate; Pogba sticker i januari?; Woodward diskuterar Old Trafford

I dagens nyhetssvep blir det en del sillyfokus där bland annat Erling Braut Haaland diskuteras men även Jadon Sancho. Det blir även surr om Paul Pogba och rykten om att han kan ha gjort sitt i United. Utöver detta snackar Ed Woodward om planer för hur Old Trafford kan få ett uppsving.

Vi rapporterar även om ett positivt besked inför derbyt mot Manchester City i början av december.

Problem i Haaland-gate?

Embed from Getty Images

Som vi har skrivit om tidigare uppges United vara på jakt efter förstärkning i anfallet, och ska man tro samstämmiga rapporter är RB Salzburgs målspruta, Erling Braut Haaland namnet det snackas mest om. Sedan tidigare har man på fotbollsmagasinet, The Athletic, skrivit om en intensifierng i jakten på norrmannen och även hans far, tillika före detta fotbollsspelare, Alf Inge, ska ha besökt Uniteds träningsanläggning.

Det finns alltså en del som talar för att vi kan få se Haaland i United framöver. Men när det vankas uppmärksammade affärer finns ofta hinder på vägen, ett sådant, skriver David Ornstein, är Mino Raiolas inblandning, som företräder 19-åringen. Superagenten har tidigare haft flera spelare i sitt stall som representerat United och att ha att göra med honom igen sägs ledningen i United se som ett möjligt problem, inte minst med tanke på Pogba-soppan som rådde i somras.

The Athletic skriver dock att det råder en viss oklarhet över vilken status Raiola har hos ledningen i United och att en eventuell affär sannolikt kommer bli problematisk oavsett. Att det dessutom finns en rad andra spekulanter talar inte heller till Uniteds fördel.

Prislappen på Haaland uppges ligga på uppemot en miljard kronor.

Sanchos missnöje i Dortmund

Borussia Dortmunds jättetalang, Jadon Sancho, har på sistone haft det tufft i den tyska storklubben, där skälen till stor del har varit disciplinära. 19-åringen uppges ha kommit rejält på kant med lagets tränare, Lucien Favre, då han bland annat petats från startelvan och blivit utbytt tidigt.

På The Athletic har man förstått det som att engelsmannen nu känner sig som en oskyddad och utpekad av sin klubb. Sportchefen, Michael Zorc, och VD:n, Hans-Joachim Watzke, sägs också ha träffat Sanchos representanter för diskutera om en eventuell flytt redan i januari, men där svaret från Sanchos läger ska ha varit att man inte tänker agitera för en sådan.

Utöver att United håller ett öga på Sancho sägs även klubbar som Barcelona, Real Madrid och Liverpool vara intresserade av hans tjänster. Även Manchester City sägs vilja bli informerade om läget, då man säkerligen har planer på att plocka tillbaka honom till den ljusblå sidan av Manchester.

Pogba tvingar igenom flytt?

Paul Pogba har inte spelat fotboll för United sedan i september då han medverkade mot Arsenal hemma på Old Trafford, och ska man tro Paco Gonzalez på Tiempo de Juego och hans ”källa” från omklädningsrummet i United, har inte fransmannen för avsikt att ta på sig den röda tröjan igen.

Ole Gunnar Solskjaer har pratat om att Pogba snart bör vara redo för spel igen, men sannolikt lär det inte bli förrän i december månad, vilket gör att 26-åringen kan komma att invänta januari och få till en flytt. Bland intressenterna är det framför allt Real Madrid det pratas om och huvudpersonen själv verkar också ha siktet inställt på en flytt till den spanska huvudstaden.

Enligt informationen Gonzalez har fått uppges Solskjaer vara villig att släppa sin mittfältare för så mycket man kan få, där United sägs göra en värdering på uppemot en och en halv miljard kronor.

Woodward diskuterar planer för Old Trafford

Old Trafford är den största arenan på vilken det spelas ligafotboll i England där fullsatta läktare snarare är regel än undantag. Men eftersom arenan har en massa år på nacken förs nu diskussioner för hur den kan förbättras, utan att för den skull tumma på de historiska värden som arenan bär på. På The National skriver Andy Mitten att för drastiska ändringar kan göra mer skada än nytta.

Old Trafford har inte varit föremål för en större renovering sedan 2006, trots att bland annat taket har läckt på vissa ställen. Men vad gäller att utöka den nuvarande kapatciteten (76.000) menar Ed Woodward att det inte finns några planer på.

”Vi tittar på en investeringsplan samtidigt som vi aktar det som gör Old Trafford så speciell. En del av tjusningen är att den byggdes 1910.

Embed from Getty Images

”Vår vision är att inte göra några drastiska ändringar som känns eller syns. Om du har Old Trafford och förnyar, föryngrar och håller den modern men samtidigt håller kvar känslan av att det är Old Trafford, då är det en perfekt lösning för oss.”

Det sägs att man även tittar på att uppgradera träningsplaner, däribland The Cliff, Old Trafford och Littleton Road. Även en mindre arena till reserv- och damlag har diskuterats men Woodward menar att det är inget man tittar på i nuläget, utan att det istället är Old Trafford som är huvudfokus.

”Vårt mål för arenan är att den ska vara säker, fullsatt och högljudd. Att addera ytterligare sittplatser kan påverka atmosfären, men det måste göras på rätt sätt. Det finns inga planer än så länge för att utöka kapaciteten, men jag säger inte att det inte kan hända i framtiden.”

Agüero missar derbyt

Vi avslutar dagens nyhetssvep med ett positivt besked, för Uniteds del, nämligen att Sergio Agüero missar Manchester-derbyt som går av stapeln den 7 december på Etihad. Detta har enligt Simon Stone på BBC bekräftats av Pep Guardiola.