Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Astana – Manchester United 2-1

Ett väldigt ungt Manchester United åkte till Kazakstan och såg sig besegrade med 2-1 mot FC Astana. United slarvade till stora delar bort segern när man inte tog tillvara på sina lägen, där Tahith Chong var den största syndaren.

Manchester United tog tidigt ledningen med 1-0 genom Jesse Lingard, innan Astana vände på några minuter i den andra. Spelarbetygen är svåra att ge ut i ett sånt här läge då det var många spelare som gjorde sina första matcher i seniorsammanhang.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Lee Grant: 6

Lee Grant gjorde sin första start i Unitedtröjan och han gjorde inte på något sätt bort sig. Räddade det han skulle och var chanslös på målen. Lite skakig på fötterna, men svårt att klaga på vår tredjemålvakt idag.

Embed from Getty Images

Ethan Laird: 6

Började liksom hela laget väldigt piggt och kom ofta upp längs högerkanten. Stod för en fin debut som lovar mer. Var lite slarvig i det sista inspelet många gånger och hittade inte riktigt samarbetet med Chong. En av de mer spännande yngre spelarna vi har.

Axel Tuanzebe: 6

Den bättre av våra två mittbackar idag. Gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro och spelade stabilt under matchen utan några riktiga toppar eller dalar. Det är aldrig lätt att bli inkastad i en princip helt ny backlinje. Just nu Manchester Uniteds tredje bästa mittback.

Di’Shon Bernard: 5

Matchens otursgubbe. Var nära att göra ett självmål tidigt i den andra och en tid senare lyckades han göra ett självmål, oturligt nog. Såg bra ut i första, men i takt med att självförtroendet försvann efter några misstag så blev det en jobbig andra halvlek.

Luke Shaw: 5

Den spelare som hade mest att bevisa i och med att Brandon Williams gått före i hackordningen. Han tog inte chansen, låg ofta fel i positionsspelet, vilket förvisso kan ursäktas med lite speltid på grund av skador. Men borde och ska göra det bättre mot det här motståndet. Ska mycket till att han startar mot Aston Villa.

Embed from Getty Images

Dylan Levitt: 6

Även här var det framförallt i första halvlek som den unga Walesaren imponerade. Han och Garner hade ett bra samspel och han visade upp en stor mognad i spelet. En spelare som mycket väl kan vara med i mer ordentlig seniortrupp inom en snar framtid.

James Garner: 6

Utbytt 84´. Väldigt mycket likadant som Levitt. Han är den som står närmast i tur att få hoppa in på det defensiva mittfältet i ett ordinarie Manchester United och visade att han borde vara ett bättre alternativ än till exempel Andreas Pereira.

Tahith Chong: 4

Utbytt 65´. Det verkar inte hända för Chong. Han står still i utveckligen och bjuder inte på något speciellt. Är lättläst och lätt att plocka bort ur matchbilden. Skulle ha gjort 2-0, men efter en horribel miss kunde Astana gå upp i anfall och göra 1-1. Tidigt utbytt.

Embed from Getty Images

Jesse Lingard: 6

Kapten för dagen och han gjorde också 1-0. Ett sällsynt mål nuförtiden för Lingard. Visade ändå lite prov på ledarskap och hans självförtroende höjdes efter målet. Ett fullgott dagsverke och han är närmre en startplats än vad han var innan den här matchen.

Angel Gomes: 5

Utbytt 89´. Nära att göra mål på frispark. Det är inte hans fel att han inte kommer till sin rätt i den här matchen då han placerades på en vänsterkant, där han såklart inte ska befinna sig. Där ska Solskjaer och övriga ledarstaben ha en känga. Risken är stor att en annan klubb norpar åt sig en stor talang på grund av att vi slarvar bort honom.

Mason Greenwood: 5

En av hans sämre insatser i United. Var självisk i många lägen och borde gjort i alla fall ett mål. Greenwood kan betydligt bättre, men det här väl en sån här match som han ska lära sig av också.

D’mani Mellor: 6

Inbytt 65´. Kom inte riktigt in i matchen men det var också i ett otacksamt läge han kastades in.

Largie Ramazani: N/A

Inbytt 84´. Spelade för kort tid för att betygsättas

Ethan Galbraith: N/A

Inbytt 89´. Spelade för kort tid för att betygsättas