Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Winning things with kids.

Ogillar väldigt mycket att denna match kom så tidigt. Och då menar jag inte endast den löjligt tidiga avsparken (16.50? Really?) utan att man knappt hunnit återhämta sig från den känslomässiga avrättning vi fick uppleva mot Sheffield. Det mest positiva man kan säga är att matchtiden åtminstone bjuder in till en stadig dagsfylla för oss som är lediga idag.

Jag börjar oroa mig för Ole igen. Efter total taktisk blackout och extremt dålig matchcoaching senast får jag återigen känslan av att han kan hänga lite löst. Dessutom är pressen att prestera som tränare för United extra stor just nu med tanke på att en viss person nyligen kickades från Spurs och troligen är naiv nog att ta sig an detta sjunkande skepp sänkt av fotbollsokunniga blodiglar. Håller med kritikerna i att situationen i United just nu verkligen inte är optimal, men vidhåller fortfarande att det med all säkerhet kommer bli bättre om en manager som verkligen bryr sig om klubben får chansen att låta det ta tid. Hur mycket bättre avgörs nog snarare av livslängden på Glazyrernas skräckvälde. Usch.

Ärligt, Ole gör det smartaste han kan göra i denna jävligt prekära situation, nämligen att spela ett ungt lag. Detta av flera anledningar. Främst; han måste. Men också; de presterar! De är hungriga och ettriga, den absolut värsta sortens spelare att möta. Ta Williams mot Shiffield nu senast som exempel. Han hade (liksom många andra) fram till typ matchens sista 20 minuter en skitdag. Han var otroligt otajmad i nästan allt han gjorde, och alla som spelat fotboll själva oavsett nivå vet hur hopplöst det är när man kommer fel in i en match, och fastän man sliter som ett djur inte riktigt kommer in i det. Skillnaden på Williams och många andra i det läget var att han slet vidare, vilket är det enda man kan göra sådana dagar. Och han fick utdelning till slut, i form av ett snyggt mål som dessutom var början på en vändning som kändes omöjlig. Det är den attityden vi behöver nu.

Också; att behöva goodwill från fansen är ingen rimlig anledning att ta ut ett lag, så förstå mig rätt nu, men jag tror verkligen att ett dåligt resultat idag skulle vara mindre förödande för just Oles del om det kom i en match där ett par av de yngre spelarna fick en chans, och då gärna från start. Det skulle lindra viss del av pressen efter besvikelsen som fortfarande sitter i från Sheffieldmatchen. Dels för att matchen då inte skulle kännas helt bortkastad, men också för att det skulle vara så mycket mer provocerande för typ alla att se Matic, Mata, Jones och Pereira förlora, istället för ett hårt kämpande ungt garde. Därmed inte sagt att vi ska använda våra tweenies som någon typ av sköld eller alibi för en eventuell förlust idag, tvärt om tror jag vi har större chans att vinna med spelare som Greenwood och Tuanzebe på planen.

Och slutligen: cupmatch. Vi behöver rotation, särskilt nu när skadeläget håller oss tillbaka är det viktigt att passa på att vila de som vilas kan så fort tillfälle ges. Vi befinner oss dessutom i ett läge där vi egentligen inte kan prioritera bort någon turnering. Jag tror Ole får kicken om vi förlorar både idag och mot Villa till helgen, i synnerhet som vi då förmodligen skulle ligga på undre halvan av tabellen. Jag tror också han får kicken om han prioriterar bort ligan, samtidigt som Europa League kan vara vår bästa chans till Champions League-spel nästa säsong. Som sagt, jävligt prekärt.

Jag tänker bara kasta ur mig den startelva jag tror vi kommer få se, och lämna den ganska okommenterad. Man får ju spara på den lilla livsglädje man har kvar menar jag. Mycket har redan bekräftats av Ole, så om resten blir smällkarameller eller käftsmällar återstår att se.

Så. Grant i mål. Laird till höger, Tuanzebe och Bernard bildar mittbackspar och Shaw (änligen) till vänster. Mittfälet, det skadeskjutna, lär utgöras av Garner och Levitt, och så Lingard framför dem. Chong till vänter, Gomes till höger och Greenwood centralt. Hej och hå.

Oavsett resultat idag har jag ett enda mål för denna match: njuta av framtidens United.