Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspur 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United tog tre oerhört viktiga poäng då Tottenham Hotspur besegrades med 2-1 på Old Trafford. Marcus Rashford gjorde båda Uniteds mål i en match där hemmalaget borde ha tagit en bekväm seger.

Framför allt i första halvlek var det en väldigt bra insats av United. Vi fick ett tidigt ledningsmål tack vare en tavla av Gazzaniga. Sedan hade United flera lägen för att avgöra matchen. Istället fick Tottenham kvittera efter en serie individuella misstag i hemmalaget.

United skulle resa sig och återtog ledningen direkt efter paus, då Rashford var säker från straffpunkten sedan han själv blivit fälld. Därefter kontrollerade United tillställningen. Först i slutskedet pressades vi tillbaka men den här kvällen stod vi emot.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Fyra räddningar, varav ingen var spektakulär. Det viktigaste var att han klistrade skott som en sämre målvakt hade släppt en farlig retur på eller styrt till hörna.

Aaron Wan-Bissaka: 7

Briljant i defensiven, medioker offensivt. Hans inlägg var dåliga och James uppgift skulle vara betydligt enklare om Wan-Bissaka kom på överlapp oftare. I den här matchen väger hans fina defensiva arbete ändå upp det hela.

Victor Lindelöf: 7

Efter ett par matcher med skakigt försvarsspel fick vi igår ett rejält lyft från Uniteds båda mittbackar, även om de sällan sattes på svåra prov. Minns framför allt en riktigt bra brytning från Lindelöf relativt tidigt i matchen.

Harry Maguire: 7

Efter några svagare insatser var Maguire nu tillbaka på acceptabel nivå. Vann de bollar han skulle.

Ashley Young: 5

Svag insats av lagkaptenen och det skulle förvåna om han får förnyat förtroende i derbyt. Bär nog den största skulden för Tottenhams mål. I andra halvlek slog han en bedrövlig passning som gav motståndarna kontringsläge och han blev bortgjord för många gånger.

Scott McTominay: 8

Skänker bort bollen före Tottenhams mål, hade annars aspirerat på ett ännu högre betyg. Den felpassningen undantaget var det en dominant insats från mittfältaren. Vinner boll, håller i boll, flyttar boll framåt.

Fred: 7

Blandar och ger. Stundom magnifik, stundom dålig. Gör bort sig på deras mål, blir bortdribblad ett antal gånger och skjuter ett skott som landade närmare mittlinjen än hörnflaggan. Samtidigt vinner han väldigt många bollar, han arbetar över stora ytor och bidrar en hel del i offensiven.

Daniel James: 7

Alltid ett hot när United kontrar och han kommer till ett par farliga avslut. Gör också ett stort arbete i defensiven.

Jesse Lingard: 7

Utbytt 87. Med stor marginal säsongsbästa från Lingard och tillräckligt för att han ska förtjäna en startplats i derbyt. Tvingar fram Sánchez bolltapp före det första målet. Hade ett farligt skott och flera passningar som kunde ha slutat med en assist.

Marcus Rashford: 9

Två mål. Matchvinnare. Han är odiskutabelt i storform och står nu noterad för tolv mål (ett till om vi inte räknar målet mot Villa som självmål) och två assists på hans tretton senaste matcher (landskamper inkluderat). Ett ständigt hot offensivt och han har hälften av Uniteds avslut och nästan hälften av våra lyckade dribblingar.

Mason Greenwood: 7

Utbytt 80. En mycket kompetent insats av den unga anfallaren, även om han inte är överdrivet involverad i spelet. Kommer till ett farligt avslut men framför allt är det hans defensiva arbete som imponerar. Har (delat med James och Sissoko) flest vunna tacklingar av alla på planen.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 80. Stod för ett uselt inhopp där han inte lyckades med någonting.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 87. Spelade för kort tid för att bedömas.

Res med oss till Manchester!