Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Resultat (damlaget): Manchester United – Everton 3-1

Lauren James var segerorganisatör när Manchester United vände underläge till 3-1-seger hemma mot Everton. James gjorde två av målen och fixade dessutom en straff. Tack vare segern går United förbi Everton i tabellen och är ny ligafyra.

Vi fick en intensiv start på matchen. Redan i den andra matchminuten tog Everton ledningen efter en hörna (lite oklart om det var Simone Magill som gjorde målet eller om det var självmål). United skulle dock tämligen omgående vända på steken. Först satte James kvitteringen efter inspel från Jess Sigsworth, sedan vann hon en straff som Katie Zelem förvaltade.

Första halvan av första halvlek var det en jämn och böljande match. Sedan tog United över mer och mer och till slut skulle det bli en kontrollerad seger. James säkrade segern då hon satte 3-1 precis före paus.

En utförlig matchrapport kommer.

Manchester United – Everton 3-1 (3-1)

FA Women’s Super League, 8 december


0-1 ( 2) Mary Earps (självmål)
1-1 ( 4) Lauren James (Sigsworth)
2-1 (11) Katie Zelem (straff)
3-1 (45) Lauren James (Galton)


Uniteds lag: Earps; A Turner, McManus, M Turner, Harris (Smith 89); Ladd (Toone 73), Zelem; Sigsworth (Hanson 64), Groenen, Galton; James


SPELSCHEMA SPELARSTATISTIK