Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inget mål för Rashford; Januarisilly

Ett sent och effektivt nyhetssvep bjuds på idag. Det vi kan rapportera är att Marcus Rashford faktiskt inte fick målet mot Aston Villa, samt lite sillyrykten.

Inget mål för Rashford

När United spelade 2-2 mot Aston Villa för dryga veckan sedan trodde vi först att Marcus Rashford hade stått för kvittering. Repriser visade dock att hans nick tog i stolpen och sedan gick i mål via Tom Heatons mål, vilket gjorde att målet bokfördes som självmål.

Rashford ville dock ha målet registrerat på sig, och United överklagade beslutet, men enligt The Athletic kommer målet kvarstå som ett självmål. Det skall vara så att direktiven är att bollar som går i stolpe eller ribba och sedan in via målvakten skall betraktas som självmål, även om det är så att bollen faktiskt kunde gått in ändå, vilket det inte var osannolikt att Rashfords nick skulle gjort.

Rashford hade alltså inte samma tur som Scott McTominay hade tidigare under hösten, ett mål som enligt mig var ett tydligare självmål.

Silly season

Januari närmar sig, och som vanligt när transferfönstret hägrar blir ryktena mer intensiva kring Manchester United. De senaste ryktena handlar om Merih Demiral, James Maddison och Erling Haaland.

Enligt Dean Jones på Bleacher Report vill turkiske landslagsmannen Merih Demiral lämna Juventus efter bara några månader. Han anslöt till Juventus i juli, fyra dagar efter att Sassuolo (dit han var utlånad under våren 2019) köpt loss honom från Alanyaspor. Det har dock bara blivit en ligamatch under hösten, och han har också varit involverad i en kontrovers genom att vara en av spelarna som hyllade Turkiets offensiv i Syrien, något som gjorde att han blev kraftigt kritiserad av Juventusfans.

Enligt The Athletic prioriterar Solskjaer en anfallare och en mittfältare i januari. De nämner James Maddison från Leicester och Erling Haaland från Salzburg som under kvällen missade avancemang till Champions Leagues slutspel. Varför Maddison skulle vilja till United när Leicester har något bra på gång kan man undra, Haaland däremot kanske blir mer sugen på att lämna Salzburg för att prova på vingarna i en större liga i och med att de inte lyckades ta sig vidare i Champions League.

Musikhjälpen

Precis som förra året väljer muss.se att stötta Musikhjälpen. Kom gärna med ett bidrag i bössan.

Res med oss till Manchester!