Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer träffade Haalands representanter i Salzburg; Lingards tuffa tid

Mer och mer pekar på att Manchester United kommer att göra ett seriöst försök att värva Erling Braut Haaland i januari. En annan spelare på Uniteds radar ska vara Atlético Madrids mittfältare Saúl Ñíguez.

Dessutom berättar Jesse Lingard för första gången om sina problem den här hösten.

På grund av tidsbrist i redaktionen blir dagens nyhetssvep mer svepande än vanligt.

Solskjaers presskonferens

Efter segern mot AZ pratade Ole Gunnar Solskjaer med media inför matchen mot Everton.

Solskjaer i Salzburg

Enligt den norska tidningen VG ska Ole Gunnar Solskjaer igår ha rest till Salzburg för att träffa Erling Braut Haalands representanter. Solskjaer ska bland annat ha pratat med Erling Brauts pappa Alfie. Efter en kort vistelse i Salzburg ska Solskjaer ha återvänt till Manchester.

Den engelska journalisten Sam Pilger skriver på Twitter att United ska vara alltmer säkra på att kunna värva Haaland i januari.

United överväger Saúl

Enligt Mike McGrath på Telegraph ska United överväga en värvning av Atlético Madrids mittfältare Saúl Ñíguez. Den spanska mittfältaren har en utköpsklausul värd 125 miljoner pund men Atlético uppges vara beredda att acceptera ett bud på 85 miljoner pund.

Greenwood veckans spelare

Mason Greenwood har utsetts till veckans spelare i Europa League.

Lingards tuffa tid

I normalfallet skyr jag Daily Mail som pesten men då tidningen har fått en exklusiv intervju med Jesse Lingard och då Lingard faktiskt säger något av värde gör jag ett undantag.

Lingard berättar att han har haft problem med sjukdom i familjen under hösten. Hans mamma har varit sjuk och han har därför behövt ta hand om sina yngre syskon. I tillägg har hans farfar/morfar drabbats av cancer och en släkting var nära att behöva amputera ett ben.

Länge höll Lingard det hela för sig själv men till slut bestämde han sig för att diskutera det hela med Ole Gunnar Solskjaer.

”När jag gjorde det sa managern till mig: ’Gå bara ut och spela med ett leende och njut av det.’ Att höra det ger dig självförtroende. […] Han sa bara till mig att allt kommer att bli okej. Kanske behövde jag bara höra någon säga det,” säger Lingard.

Efter sommarens korkade inlägg på sociala medier fick Lingard en sista chans av Solskjaer och under hösten ska han ha befarat att karriären i United gick mot sitt slut. Nu mår han bättre och han spelar också bättre fotboll igen.