Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Onsdagsgotte.

Kvartsfinaldags, ligacupdags, veckomatchdags! Tycker det passar alldeles ypperligt med ett litet onsdagstreat såhär mitt i sista rycket innan jul och ledighet väntar för många av oss. För att vara ärlig så lever jag fortfarande i en rush från derbysegern, och jag kommer krama ur den sista droppen ur den känslan innan jag landar. Men givetvis finns en liten oroskänsla inför den här typen av matcher, för det har blivit allt mer tydligt att det händer något med oss när vi möter de mindre/”sämre” klubbarna. Eller kanske är det tvärt om, att något lyfter oss lite extra mot de större. Oavsett hur man ser det, om bärsen är halvfull eller halvtom, så är det inte direkt mot klubbarna av Colchesterkaliber vi gjort våra bästa matcher den här säsongen. Och det är faktiskt aningen oroväckande, för hur lite man än värderar ligacupen så är detta i nuläget vår mest realistiska chans på en titel säsongen 19/20.

Som så mycket annat i det Mancuniska supporterskapet känns det såklart helt sjukt att man ska behöva vara orolig, typ alls. Rent krasst borde vi kunna sätta ut i stort sett vilket lag som helst och ändå vinna idag. Ska ju helt ärligt säga att jag vet ungefär ingenting om motståndet i sig, utöver att Colchester för närvarande huserar på en niondeplats i League Two och tränas av John McGreal. Det vore väl satan om vi fuckar upp det här, det borde faktiskt inte vara möjligt. Meeeen samtidigt har man bland annat matchen mot Rochdale i hyfsat färskt minne och tar således inget, inget, för givet.

Med ett späckat jul- och nyårsschema runt knuten så kommer det behöva luftas spelare även idag. Inom loppet av de kommande 18 dagarna inklusive idag kommer vi möta Colchester, Watford, Newcastle, Burnley, Arsenal och slutligen Wolves innan det lättar upp och man får en veckas andrum. Match typ var tredje dag i snitt alltså, och någonstans tror jag att Ole bra gärna vill vinna den där ligacupen, samtidigt som vi måste vara på tårna för en chans på topp fyra i ligan (som jag dessvärre tror är ett extremt orealistiskt mål).

Fingertoppskänsla much needed från Solgutten idag alltså. Min känsla är att vi kommer, i vanligt cupanda, starta med Romero i målet. Ole pratade senast igår om comeback för Dalot men han verkar inte synas i truppen så honom kan vi räkna bort. Tror på Young till höger, Jones och Tuanzebe i mitten och Williams till vänster. Svårgissat på vänsterbackspositionen idag tycker jag. Känslan är väl att den som inte startar idag av Williams och Shaw sparas till Watford i helgen, men jag tror inte det är helt osannolikt att Ole ser Williams som ett bättre alternativ än Shaw just nu heller. Lite lurigt, men landar ändå i att han spelar Williams idag och Shaw till helgen.

Mittfältet då, inte heller helt lätt. Ganska säker på att vi får se Garner, och faktiskt även Matic centralt idag, med Juan Mata framför dem. Skulle kunna bli Pereira också, men min gissning är ändå Mata. Jag hoppas innerligt att McTominay får vila idag. Han har varit otroligt bra hela säsongen och fått speltid därefter, så idag om någonsin borde vara rätt tid att ge honom lite välförtjänt vila. Anfallet är också lite svårt att spekulera i. Å ena sidan kan jag se Rashford vilas helt, men å andra sidan tror jag att han verkligen vill spela just nu. Samtidigt som vi har Greenwood som är kort sagt fantastisk men inte får brännas för mycket eller för fort. Kan se att det blir Chong till vänster, Greenwood centralt och Rashford till höger. Jag var lite inne på James istället för Rashford men han är inte heller med i kvällens trupp.

Nog spekulerat, låt uppladdningen börja!