Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vill vinna alla turneringar

Manchester United besegrade planenligt Colchester United hemma på Old Trafford och med det tog vi oss till semifinal i Ligacupen där vi kommer att ställas mot Manchester City i ett dubbelmöte som spelas i början av 2020.

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer ställde upp med ett starkt lag, trots att vi mötte ett League Two lag på hemmaplan. Bland annat fick Maguire, Rashford och Martial alla spela från start och så lär de göra även de nästkommande matcherna.

United tog initiativet redan i början av matchen och man hade ett massivt bollinnehav, i långa delar över 80 procent. Man hade svårt att skapa riktigt heta lägen, även om man borde utnyttjat några bollar inne i straffområdet på ett bättre sätt.

Colchester var faktiskt uppe och hotade en gång i den första halvleken, med ett avslut som gick metern utanför Romeros högra stolpe.

Men farligast läge i den första halvleken hade Martial som från distans sköt ett vobblande skott som gick tätt över. Även om det fortfarande stod 0-0 var det inte mycket som tydde på att Colchester skulle skrälla denna onsdagsafton.

Även om United enligt Solskjaer spelade sämre i den andra halvleken var det då målen uppkom. Det första kom i den 51:a minuten då Colchester var uppe i ett av få anfall och sköt ett skott som Romero räddade. Romero kastade ut till Matic som i sin tur hittade Rashford med en perfekt långboll. Rashford klev in i straffområdet och gjorde utan problem 1-0.

Bara fem minuter senare var det mål igen. Vi räknar det som Rashfords mål, även om den officiella statistiken säger att det var Ryan Jackson i Colchester som gjorde ett självmål.

Och fem minuter efter det, det vill säga i den 61:a minuten gjorde Anthony Martial 3-0 efter en passning från Rashford som hade förvaltat en fin boll från Juan Mata.

Nu väntar alltså Manchester City i semifinalen som avgörs i ett dubbelmöte. Det kommer bli en intensiv start på 2020 och det kommer bli kul att vara med på.

Solskjaers presskonferens

Efter matchen träffade Solskjaer som vanligt pressen och svarade på frågor. Nedan går vi igenom det viktigaste som sades.

 • Tyckte vi spelade mycket bättre i första halvlek än i andra halvlek. I såna här matcher behöver man göra ett mål för att få saker att bli annorlunda.
 • Sergio Romero var nyckeln till det första målet. Han tog chansen och visade vad han kan.
 • Vi släppte inte på bromsen och vi pressade inte. Vi tog beslut som vi normalt inte gör, sköt från fel distanser och så vidare.
 • Vi respekterar Manchester City. Som jag sa efter förra mötet. City är världens bästa fotbollslag.
 • Det kommer mer från Rashford. Väldigt nöjd med honom idag. De sparkade ner honom många gånger, men han visade upp sig från sin bästa sida.
 • Vi tar steg framåt, även om vi tar steg bakåt ibland. Ser man till resultaten och prestationerna gör vi det bättre. Vi är på rätt väg.
 • Det är fantastiskt att jobba med det här laget, vi är ett av de yngsta lagen i hela Premier League.
 • Rashford har potentialen att bli en “top-class player”.
 • Det finns en hunger i laget. Vi kör extra med anfallarna hela tiden. Vi var tvungna att slita Rashford från träningsplanen i tisdags.
 • Det är en cup som vi är i och vi vill vinna alla turneringar vi är med i.
 • Vi kommer inte kunna vinna mot City två eller tre gånger i rad med exakt samma taktik.

Hela presskonferensen kan ni se här nedan:

 

Res med oss till Manchester!