Dagen efter: Vill vinna alla turneringar

Manchester United besegrade planenligt Colchester United hemma på Old Trafford och med det tog vi oss till semifinal i Ligacupen där vi kommer att ställas mot Manchester City i ett dubbelmöte som spelas i början av 2020.

Ole Gunnar Solskjaer ställde upp med ett starkt lag, trots att vi mötte ett League Two lag på hemmaplan. Bland annat fick Maguire, Rashford och Martial alla spela från start och så lär de göra även de nästkommande matcherna.

United tog initiativet redan i början av matchen och man hade ett massivt bollinnehav, i långa delar över 80 procent. Man hade svårt att skapa riktigt heta lägen, även om man borde utnyttjat några bollar inne i straffområdet på ett bättre sätt.

Colchester var faktiskt uppe och hotade en gång i den första halvleken, med ett avslut som gick metern utanför Romeros högra stolpe.

Men farligast läge i den första halvleken hade Martial som från distans sköt ett vobblande skott som gick tätt över. Även om det fortfarande stod 0-0 var det inte mycket som tydde på att Colchester skulle skrälla denna onsdagsafton.

Även om United enligt Solskjaer spelade sämre i den andra halvleken var det då målen uppkom. Det första kom i den 51:a minuten då Colchester var uppe i ett av få anfall och sköt ett skott som Romero räddade. Romero kastade ut till Matic som i sin tur hittade Rashford med en perfekt långboll. Rashford klev in i straffområdet och gjorde utan problem 1-0.

Bara fem minuter senare var det mål igen. Vi räknar det som Rashfords mål, även om den officiella statistiken säger att det var Ryan Jackson i Colchester som gjorde ett självmål.

Och fem minuter efter det, det vill säga i den 61:a minuten gjorde Anthony Martial 3-0 efter en passning från Rashford som hade förvaltat en fin boll från Juan Mata.

Nu väntar alltså Manchester City i semifinalen som avgörs i ett dubbelmöte. Det kommer bli en intensiv start på 2020 och det kommer bli kul att vara med på.

Solskjaers presskonferens

Efter matchen träffade Solskjaer som vanligt pressen och svarade på frågor. Nedan går vi igenom det viktigaste som sades.

• Tyckte vi spelade mycket bättre i första halvlek än i andra halvlek. I sÃ¥na här matcher behöver man göra ett mÃ¥l för att fÃ¥ saker att bli annorlunda.
  • Sergio Romero var nyckeln till det första mÃ¥let. Han tog chansen och visade vad han kan.
  • Vi släppte inte pÃ¥ bromsen och vi pressade inte. Vi tog beslut som vi normalt inte gör, sköt frÃ¥n fel distanser och sÃ¥ vidare.
  • Vi respekterar Manchester City. Som jag sa efter förra mötet. City är världens bästa fotbollslag.
  • Det kommer mer frÃ¥n Rashford. Väldigt nöjd med honom idag. De sparkade ner honom mÃ¥nga gÃ¥nger, men han visade upp sig frÃ¥n sin bästa sida.
  • Vi tar steg framÃ¥t, även om vi tar steg bakÃ¥t ibland. Ser man till resultaten och prestationerna gör vi det bättre. Vi är pÃ¥ rätt väg.
  • Det är fantastiskt att jobba med det här laget, vi är ett av de yngsta lagen i hela Premier League.
  • Rashford har potentialen att bli en “top-class player”.
  • Det finns en hunger i laget. Vi kör extra med anfallarna hela tiden. Vi var tvungna att slita Rashford frÃ¥n träningsplanen i tisdags.
  • Det är en cup som vi är i och vi vill vinna alla turneringar vi är med i.
  • Vi kommer inte kunna vinna mot City tvÃ¥ eller tre gÃ¥nger i rad med exakt samma taktik.